default-image

Σύμη: 15χρονος μετανάστης νεκρός από ασφυξία

Ελλάδα
Σύμη: 15χρονος μετανάστης νεκρός από ασφυξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρό επεισόδιο με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν τρεις διακινητές μεταφέροντας τουλάχιστον 60 μετανάστες σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός, ενώ βρέθηκε νεκρός από ασφυξία ένας 15χρονος μετανάστης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, περιπολικό σκάφος της Frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Η θαλαμηγός ανέπτυξε ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης συγκρούστηκε με το σκάφος της Frontex με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά o λιμενικός.

Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η καταδίωξη μετέβη και ο λιμενάρχης της Σύμης με ιδιωτικό σκάφος, ενώ έως τώρα, σύμφωνα με το ethnos.gr, έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί τρεις διακινητές. Η θαλαμηγός μαζί με τους μετανάστες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Νέο δρομολόγιο από το "Ελ. Βενιζέλος"

Εντωμεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" 2.488 μετανάστες.

Το πλοίο παρέλαβε από την Κω 140 άτομα, 198 από τη Λέρο και 2.150 από τη Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το Λιμενικό Σώμα προκειμένου οι μετανάστες να προωθηθούν με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό.

(Φωτογραφία rodiaki.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News