default-image

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. από τη Φώφη Γεννηματά

Ελλάδα
Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. από τη Φώφη Γεννηματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη φράση «Νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ- Η εποχή της λεηλασίας τελείωσε», η Φώφη Γεννηματά έδωσε το σύνθημα της εκλογικής μάχης στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του κόμματος, που συνεδριάζουν από το μεσημέρι του Σαββάτου για να εγκρίνουν την εκλογική τακτική τους.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι αυτή η φράση συνιστά «την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αντεπιτεθεί, να δικαιωθεί, να παρέμβει δυναμικά ξανά, να διεκδικήσει τη στήριξη, να έρθει ξανά σε επαφή με τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες που ψήφισαν και τίμησαν την παράταξη μας».

«Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ απαντά στη συκοφαντία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με μια νέα πορεία στο λαό, πόλη-πόλη, χωριό-χωριό, πόρτα-πόρτα.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής κάλεσε «όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας, που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να γυρίσουν σπίτι τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς προσωπικές πολιτικές και σκοπιμότητες που θολώνουν την πορεία μας. Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και το ναυάγιο στη συνεργασία τους.

«Ο "Αυτοδύναμος κ. Τσίπρας" και ο "Μεταρρυθμιστής κ. Μεϊμαράκης" είναι τα δύο σύντομα ανέκδοτα αυτών των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ ήταν χθες εδώ, είναι σήμερα εδώ, θα είναι και αύριο εδώ. Δε δραπετεύει από την ευθύνη σαν τον κ. Τσίπρα» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας την επιδίωξη αυτοδυναμίας από το ΣΥΡΙΖΑ ως νέα αυταπάτη.

Κλιμακώνοντας την κριτική προς το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: «η Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια και τις διπλές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ με το λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τα ψέματα, το δημοψήφισμα και τις εκλογές», σημείωσε.

«Δε θα περάσει η νέα τακτική του κ. Τσίπρα. Από το μνημόνιο-αντιμνημόνιο καταφεύγει στο εγώ. Το εγώ του ηγέτη της ελληνικής Αριστεράς το δοκιμάσαμε. Παραλίγο να μας οδηγήσει στην καταστροφή. Τώρα μας λέει "εμπρός για νέες περιπέτειες". Ο ελληνικός λαός δεν τον εμπιστεύεται πια. Λέει ΟΧΙ», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

Με ιδιαίτερη έμφαση η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη ευθύνης, θα συμβάλλει μετά τις εκλογές στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας προγραμματικής συνεργασίας όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. «Θα πιέσουμε για να μη δραπετεύσει κανένας», δεσμεύτηκε.

Ακόμη, δήλωσε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαμορφώσει τον τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή, «έναν ισχυρό πολιτικό φορέα στο χώρο μεταξύ της συντηρητικής Ν.Δ. και της ιδεοληπτικής αριστεράς που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχει σαφές προοδευτικό, πατριωτικό και δημοκρατικό στίγμα».

«Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε την Ελλάδα μαζί και τους λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα το δικό τους σπίτι. Η ελπίδα επιστρέφει στην Ελλάδα», σημείωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News