Ειδήσεις

ΛΑ.Ε.: "Συνταγματική εκτροπή οι εκλογές - Εντολοδόχος ο ΠτΔ"

Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε το Σάββατο η Λαϊκή Ενότητα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εντολοδόχο» της προηγούμενης κυβέρνησης με αφορμή τη διεξαγωγή των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η ΛΑΕ χαρακτηρίζει ως «βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα» τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, αναφέροντας: «Για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνονται εκλογές-"εξπρές" και, μάλιστα, αυγουστιάτικα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ΠτΔ έδρασε ως "εντολοδόχος" της κυβέρνησης και δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας και του προέδρου της Παναγιώτη Λαφαζάνη για σύγκληση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων, και για εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη».

Και η ΛΑΕ προσθέτει στην ανακοίνωσή της: «Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ., που ως στόχο είχαν τις εκλογές "fast track" ώστε να κρύψουν "κάτω από το χαλί" τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου».

Σύμφωνα πάντα με το κόμμα, «η παραιτηθείσα κυβέρνηση ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στη "μνημονιακή κανονικότητα", της οποίας οι συνέπειες όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία».

«Ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή αντιμνημονιακή απάντηση και για αυτές τις μεθοδεύσεις!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Σχόλια