Ειδήσεις

ΤΕΙ: Φοιτητές βρίσκουν σπίτι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους βρίσκει αρκετούς φοιτητές σε αναζήτηση κατοικίας, και αρκετούς ιδιοκτήτες κατοικιών σε αναζήτηση ενοικιαστών.

Η πλατφόρμα findhome.teicrete.gr αποτελεί μια νέα υπηρεσία που παρέχει το ΤΕΙ Κρήτης και στόχο έχει να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών του Ιδρύματος και των ιδιοκτητών κατοικιών. Σκοπός της υπηρεσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, είναι «η στήριξη και διευκόλυνση των φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης στην εύρεση κατοικίας στην πόλη σπουδών τους. Η υπηρεσία παρέχεται σε όλους τους εν δυνάμει φοιτητές της Κρήτης.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν πολύ εύκολα και απλά να δημιουργήσουν λογαριασμό (ακόμα και μέσω facebook) και να δημοσιοποιήσουν αγγελίες για τις διαθέσιμες προς ενοικίαση κατοικίες τους. Δίνεται η δυνατότητα να καταχωριστεί μία σύντομη περιγραφή του διαμερίσματος, φωτογραφίες, κόστος ενοικίασης, χάρτη, καθώς και επιπλέον στοιχεία, όπως π.χ. επίπλωση, κοινόχρηστα, θέρμανση, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς για το ΤΕΙ κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν τις διαθέσιμες κατοικίες μέσα από πολλαπλά κριτήρια, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν τα διαμερίσματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Καινοτομία του findhome.teicrete.gr:

- Διαθέσιμα διαμερίσματα φιλόξενα για φοιτητές

- Επιλογή κατοικίας από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο φοιτητή, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια

- Προβολή του σημείου της κατοικίας στο χάρτη (google maps) και ο υπολογισμός της απόστασης από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην πόλη όπου φοιτά ο φοιτητής».

Και για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων

Η νέα πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησής της και από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

Έτσι λοιπόν, το ΤΕΙ Κρήτης καλεί τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να επισκεφτούν την πλατφόρμα findhome.teicrete.gr για την καταχώριση των διαθέσιμων προς ενοικίαση κατοικιών τους. Όπως αναφέρεται, τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας αναδεικνύουν τη μεγάλη προσέλευση και αναζήτηση από φοιτητές για διαθέσιμες κατοικίες.

«Άρα το μόνο που μένει είναι να αξιοποιήσετε και εσείς αυτή τη δυνατότητα», καταλήγει η ενημερωτική ανακοίνωση του ΤΕΙ.

Σχόλια