Ειδήσεις

Κλείνει τα εσωκομματικά στη Συνδιάσκεψη ο Τσίπρας

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξεκινούν οι διήμερες εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του κόμματος, με στόχο να "κλείσουν" τα εσωκομματικά και να ετοιμαστεί το κόμμα για τις επικείμενες εκλογές.

Η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε στις 10:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Αθηναΐς" και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Στόχος η επανασυσπείρωση του κόμματος μετά τη διάσπαση. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει και το στίγμα του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο.

Το διήμερο που θα διαρκέσει η σύσκεψη αναμένεται να κριθούν και καυτά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τους υποψηφίους, όπως για παράδειγμα αυτό του Αλέξη Μητρόπουλου, αλλά και εκείνα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, οι οποίοι εξέταζαν το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι.

Στη χθεσινή του εισήγηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Εκλογικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».

Σχόλια