default-image

Ρέθυμνο: 32χρονος τοξικομανής πίσω από τις κλοπές εκκλησιών

Κρήτη
Ρέθυμνο: 32χρονος τοξικομανής πίσω από τις κλοπές εκκλησιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 32χρονος τοξικομανής, που βρέθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κρήτη και διαμένει προσωρινά στο Ρέθυμνο, κρυβόταν πίσω από δύο υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε ιερούς ναούς, αλλά και δύο απόπειρες κλοπής σε κοσμηματοπωλείο της πόλης. Μάλιστα, στη μια από τις δύο απόπειρες κλοπής εμπλέκεται μια 20χρονη φίλη του, που επίσης διαμένει προσωρινά στο Ρέθυμνο.

Όλες οι περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τη μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, άνδρες της οποίας με ιδιαίτερη προσοχή εξέτασαν υλικό από κλειστό κύκλωμα και στη συνέχεια εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Οι τελευταίοι φαίνεται πως διέμεναν στην περιοχή του Ρεθύμνου σχετικά λίγο καιρό. Όμως, άφησαν αμέσως το... στίγμα τους. Ο άνδρας, επιπλέον, σε δύο κεντρικές εκκλησίες μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου. Η μια από αυτές ήταν ο Άγιος Γεώργιος. Και από τις δύο εκκλησίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα έκαναν... φτερά ένα σωρό αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, «στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, καθώς και της κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως και 23 Αυγούστου, είχε προβεί στη διάπραξη δύο κλοπών από τους ιερούς ναούς, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 1.300 ευρώ».

Ο 32χρονος εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ρεθύμνου και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, ο δράστης επιχείρησε ανεπιτυχώς δύο φορές να εισέλθει σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας ενός 48χρονου, ενώ στη μία απόπειρα κλοπής στο εν λόγω κοσμηματοπωλείο ο 32χρονος είχε ως συνεργό την 20χρονη.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 32χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους εφημέριους των ναών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News