default-image

Π. Χαϊκάλης: "H offshore δεν είναι δική μου"

Ελλάδα
Π. Χαϊκάλης: "H offshore δεν είναι δική μου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Παρασκευή ο Παύλος Χαϊκάλης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της offshore, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν είναι offshore και πως δεν του ανήκει.

«Η εταιρεία είναι στην Κύπρο και άρα δεν είναι offshore, γι' αυτό και όταν τέθηκε το θέμα δε με ενδιέφερε», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πίσω από αυτή την υπόθεση υπάρχει ακόμα μια προσπάθεια να πλήξουν τον ίδιο. «Είμαι στόχος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θα καταθέσω τα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εφόσον μου ζητηθεί», είπε.

«Η Κύπρος είναι στην Ε.Ε., άρα μιλάμε για "inshore" εταιρεία και όχι "offshore"», ανέφερε εξάλλου, προσθέτοντας ότι «δε με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα offshore. Με ρώτησαν αν έχω offshore και για το "πόθεν έσχες"... Αν είχα εταιρεία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα;».

Όπως είπε, «το 2008 σκέφτηκα έναν τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο στην αγορά της Κύπρου», ενώ επανέλαβε πως δεν είναι «μέτοχος της εταιρείας, ούτε διοικητικό μέλος, ούτε ιδιοκτήτης», αλλά ότι απλώς είχε «συμφωνία εκπροσώπησης με αυτή την εταιρεία που λειτουργούσε σαν ατζέντης».

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ακόμα ότι οι απολαβές που είχε έχουν φορολογηθεί, ότι υπάρχουν τα παραστατικά, αλλά και ότι τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί και «δε βρέθηκε παρατυπία». Όσον αφορά στο "πόθεν έσχες" του 2011 όπου δεν υπάρχει η εταιρεία, ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν τη δήλωσε γιατί δεν είχε κανένα εισόδημα.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος είχε καλέσει νωρίτερα το βουλευτή του κόμματος να αποδείξει δημοσίως με έγγραφα στοιχεία τους ισχυρισμούς του για την offshore εταιρεία στην Κύπρο και να δώσει συνέντευξη Τύπου, ειδάλλως δε θα μπορούσε να παραμείνει υποψήφιος με το κόμμα του.

Την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου προς τον κ. Χαϊκάλη είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο επικεφαλής της επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος είχε δηλώσει ότι το κόμμα δίνει 24ωρη προθεσμία στον πρώην υφυπουργό, προκειμένου να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως υφυπουργός Εργασίας παραδέχτηκε χθες την offshore εταιρεία στην Κύπρο, λίγες μέρες μετά τη σχετική ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας - ανάμεσά τους ο Λ. Αυγενάκης - οι οποίοι τον είχαν "φωτογραφίσει" χωρίς να τον κατονομάσουν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Παύλος Χαϊκάλης επέλεξε την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης για να επιβεβαιώσει τους ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται πλέον πως θα έχει εμπλοκή με την αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής, αφού ο νόμος δεν επιτρέπει την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από μέλη της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News