Ειδήσεις

Χανιώτης φεύγει, Χανιώτης έρχεται στο υπουργείο Οικονομίας

Χανιώτικη... υπόθεση ήταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Χανιώτης υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου στη θέση του Γιώργου Σταθάκη, που κατάγεται επίσης από τα Χανιά.

Ο υπηρεσιακός υπουργός περιέγραψε, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ως βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας την ύφεση, την ανεργία και την αποεπένδυση.

Στόχος της σύντομης θητείας του, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, είναι η επίσπευση των χρηματοδοτικών πόρων, η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και η ομαλή μετάβαση στην επόμενη περίοδο του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και θα αφοσιωθώ σε αυτές», τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός.

Παραδίδοντας το υπουργείο στον Νίκο Χριστοδουλάκη, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας, κ. Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε χαρούμενος που παραδίδει σε έναν Χανιώτη, συμπληρώνοντας πως φαίνεται ότι «η οικονομία και η ανάπτυξη έχουν ταυτιστεί με την πόλη μας».

«Το υπουργείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του πάνω σε θέματα αιχμής, όπως το ΕΣΠΑ», ήταν η διαβεβαίωση που έδωσε ο κ. Σταθάκης.

Στο κλίμα ευφορίας συμμετείχε και ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης. «Μου έκαναν παρατήρηση γιατί δεν είμαι από τα Χανιά», είπε.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος στην προεκλογική περίοδο», τόνισε.

Σχόλια