Ειδήσεις

Λαφαζάνης: "Με τη Ζωή θα συνεργαστούμε στις εκλογές"

«Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Προαναγγέλλοντας τη συνεργασία του κόμματός του με την πρώην πρόεδρο της Βουλής, κάτι που έως τώρα δεν είχε επιβεβαιωθεί, τόνισε: «Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε στις εκλογές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η μορφή με την οποία θα γίνει αυτό θα αποφασιστεί σύντομα».

Μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε παράλληλα πως, προς το παρόν, δε φαίνεται ανάλογη συμπόρευση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.  

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε εξάλλου πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο για την περίπτωση που οι δανειστές έφερναν αντιρρήσεις. «Η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ήταν κάκιστη, καθώς δε βοήθησε τη θέση της χώρας σε τίποτα και όχι μόνον αυτό, αλλά οδήγησε σε ένα τρίτο εξαιρετικά σκληρό μνημόνιο. Από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης είχα και προσωπικά τονίσει πως η τακτική που ακολουθήσαμε ήταν ασπόνδυλη και δε θα οδηγούσε πουθενά».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες πως ο ίδιος έριξε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΛΑΕ σημείωσε: «Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Όσο υπάρχει ευρώ η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι ένα γερμανικό προτεκτοράτο και μάλιστα της χειρότερης μορφής, καθώς δεν έχω δει χώρα ποτέ σε ειρηνική περίοδο να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Η κυβέρνηση δεν έπεσε, παραιτήθηκε, δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς δε θα στηρίζαμε κυβέρνηση μνημονιακών πολιτικών».

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε και για την κατάσταση την οποία βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός: «Έχουμε μνημονιακή δικτατορία στη χώρα και όποιος ισχυρίζεται πως έχουμε δημοκρατία εξαπατά τον ελληνικό λαό. Ένας νόμος διέπει τη χώρα: το μνημόνιο. Είναι τέτοια η μνημονιακή δικτατορία που ό,τι και να ψηφίζει ο ελληνικός λαός θα έχει μνημόνιο».

Σχόλια