default-image

Μεϊμαράκης: "Ο Τσίπρας σε όλα είπε ψέματα"

Ελλάδα
Μεϊμαράκης: "Ο Τσίπρας σε όλα είπε ψέματα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην πρώτη προεκλογική ανοιχτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκίδα.  

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε το σχηματισμό μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, προτάσσοντας το δίλημμα των εκλογών: «Ή η χώρα θα κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα ή θα συνεχίσει στο δρόμο της ανασφάλειας».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως όπου και να πηγαίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναφέρεται στα όσα είχε πει πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: «Θα αναφέρω το λόγο του για να ξέρουν οι Έλληνες τι υποσχέσεις είχε δώσει, πώς τους υφάρπαξε την ψήφο. Είχε τάξει λοιπόν το σκίσιμο των μνημονίων, είχε πει για τη διαγραφή του χρέους, είχε πει για την αποκατάσταση των αδικιών, είχε πει για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και είχε πει και για νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα, επτά μήνες μετά, αποδεικνύεται πως σε όλα είπε ψέματα. Όλα έγιναν ακριβώς αντίθετα. Έφερε επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές, μας γύρισε στην ύφεση, περισσότεροι φόροι, έκρηξη της ανεργίας. Δυστυχώς για αυτόν σήμερα οι συντάξεις άρχισαν από σήμερα να μειώνονται».

Αναφερόμενος στο «26 Γενάρη φεύγουνε» που είχε πει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας ο Ευ. Μεϊμαράκης είπε: «Εμείς του λέμε 20 ψηφίζουμε, 21 έρχεται το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων γιατί επικρατεί η σταθερότητα με μια νέα κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «αλαζόνα με καθεστωτική νοοτροπία», την οποία μάλιστα, όπως είπε, απέδειξε αρνούμενος συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και οποιαδήποτε συνεννόηση.

«Οι ελπίδες που πουλούσαν προεκλογικά διέψευδαν η μια την άλλη. Λίγο αργότερα άρχισε να απλώνεται και η ταλαιπωρία της οικονομικής καταστροφής που βλέπαμε: η ταλαιπωρία των capital controls. Και όλο και περισσότεροι Έλληνες αναρωτιόντουσαν πώς θα προχωρήσουμε. Ακολούθησε η δυσφορία αλλά και το άγχος και ο φόβος που είχαμε για το Grexit και μετά ο θυμός για την αλαζονεία», είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης.

Μιλώντας για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρόσθεσε: «Το επόμενο διάστημα θα κριθεί εάν η χώρα θα κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα ή θα συνεχίσει το δρόμο της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News