default-image

Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι ανασκαφές στο Γαϊδουροφά

Κρήτη
Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι ανασκαφές στο Γαϊδουροφά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση των ανασκαφών, για το φετινό καλοκαίρι, στην περιοχή του Γαϊδουροφά της τοπικής κοινότητας Ανατολής και την παρουσίαση των φετινών ευρημάτων που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής στις 20 Αυγούστου, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην επιστημονική ομάδα που για άλλη μια χρονιά συνέβαλε στην ανάδειξη  σημαντικών ευρημάτων από το μακραίωνο παρελθόν του τόπου.

Όπως ανέφερε, «με αφορμή και την παρουσία του στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής της ανασκαφής, επίτιμο καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας, κ. Γιάννη Παπαδάτο, καθώς και στον αρχαιολόγο κ. Κώστα Χαλικιά και στις ομάδες των φοιτητών για τη συμβολή και το επιστημονικό τους έργο.

Οι ανασκαφές στην περιοχή του Γαϊδουροφά της τοπικής κοινότητας Ανατολής έχουν φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα, όπως το μινωικό κτίριο που χρονολογείται γύρω στα 1.600 π.Χ. και διάφορα άλλα, όπως ενημερωθήκαμε από τους αρχαιολόγους, που μαρτυρούν το σπουδαίο ιστορικό παρελθόν της περιοχής. Για άλλη μια φορά λοιπόν αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για να αποκαλυφθούν όλα αυτά», τόνισε ο δήμαρχος, «και βέβαια στον Πολιτιστικό Σύλλογο και σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση και αυτή η ξεχωριστή βραδιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου της Ανατολής».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News