Ειδήσεις

Επίθεση Δημήτρη Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, της «Λαϊκής Ενότητας» αλλά και την εκτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης του Σεπτέμβρη, μέσα από τη δημοσκόπηση, που δημοσιοποίηση εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό. Όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Πως τα βλέπει το ΚΚΕ; Από ότι είδα στην πρώτη δημοσκόπηση καλά είσαστε. Με 23% το ΣΥΡΙΖΑ και 19,5%  τη ΝΔ είστε στο  5% και αφήνετε πίσω σας το ΠΑΣΟΚ το Ποτάμι τους ΑΝΕΛ, τα πάντα.

Δεν είναι και εντάξει. Χρειάζεται περισσότερο να δυναμώσει το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές. Και ξέρετε, αυτό που συναντάμε και μας λέει ο κόσμος, οι εργαζόμενοι, στις περιοδείες που ήδη έχουμε αρχίσει ότι δηλαδή «δικαιωθήκατε», εμείς δεν το νοιώθουμε έτσι.

Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει την πρόταση του ΚΚΕ να τη θέσουμε αυτές τις τρεις, τέσσερεις βδομάδες μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη, ξανά σε συζήτηση στο λαό. Να κατανοηθεί στην ολότητά του το πρόγραμμα, το σχέδιο που έχει το ΚΚΕ για την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία και τι προτείνει στον ελληνικό λαό να παλέψει. Γιατί δεν είναι ένα ζήτημα η εκλογική μάχη για παράδειγμα, αλλά να μην πει ο ελληνικός λαός ακόμα μια φορά σου αναθέτω, δια της ανάθεσης ..

Η συγκέντρωση σας στο Σύνταγμα ήταν μεγάλη και με πάθος… πάρα πολύ μεγάλη. Μας εξέπληξε και μας γιατί αυτές τις μέρες, λείπει ακόμα ο κόσμος και δεν έγινε προεργασία ιδιαίτερη και από τις κομματικές οργανώσεις. Πολύς κόσμος βρίσκεται ακόμα στα χωριά του, όχι ότι πήγε διακοπές, πήγε στο χωριό του, με τα παιδιά του, να περάσει λίγες μέρες και δεν έχει ακόμα γυρίσει μιας και δεν έχουν ανοίξει και τα σχολεία και δεν είναι στο φόρτε της η εκλογική πολιτική αντιπαράθεση. Ουσιαστικά χτες, ήμασταν ούτε καν στην πρώτη μέρα τυπικά της εκλογικής περιόδου, με τη λήξη των διερευνητικών εντολών….

Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μια πείρα, η οποία είναι αρκετά μεγάλη από τη διακυβέρνηση των προηγούμενων χρόνων και τους προηγούμενους εφτά μήνες που με συνθήματα, με ελπίδες, προσδοκίες - εμείς τις λέγαμε από τότε ψεύτικες - για μια «πρώτη φορά αριστερά» για μια δήθεν «αριστερή διακυβέρνηση» που θα έσκιζε τα μνημόνια, και θα καταργούσε τα αντιλαϊκά μέτρα και θα έπαιρνε μέτρα δραστικά ανακούφισης των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και φτάσαμε σε ένα τρίτο μνημόνιο χειρότερο και από τα προηγούμενα.

Και το λέμε χειρότερο, όχι μόνο γιατί περιέχει πάρα πολύ σκληρά μέτρα και ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί όλα. Κάποια προαπαιτούμενα ψηφιστήκαν. Μπροστά μας μετά τον Οκτώβρη, θα έχουμε και καινούρια. Είναι χειρότερο γιατί προστίθενται αυτά τα μέτρα, αυτό το μνημόνιο και σε όλα τα προηγούμενα.

Σε άλλα δύο, δηλαδή σε άλλους 500 εφαρμοστικούς  αντιλαϊκούς νόμους  που είναι σε ισχύ και οι οποίοι ούτε αυτοί όλοι τους, έχουν ακόμα αγγίξει για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε δηλαδή, το πορτοφόλι, την τσέπη του εργαζόμενου, της λαϊκής οικογένειας. Κάποια αρχίζουν από του χρόνου, από τους ερχόμενους μήνες κλπ. Έχουμε δηλαδή βάλει υποθήκη όχι μόνο το δικό μας μέλλον, τις γενιές που ζούμε την κατάσταση και την οικονομική κρίση αυτά τα χρόνια, αλλά έχουμε βάλει υποθήκη και τη ζωή των εγγονιών μας».

Γιατί τώρα να πάω να ψηφίσω το ΚΚΕ και όχι το Λαφαζάνη, τη Λαϊκή Ενότητα. Ο Λαφαζάνης η «Λαϊκή Ενότητα» που πήρε τη θέση τώρα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 2,  διασπάστηκε τώρα. Μέχρι προχτές τα στήριζαν όλα. Έχουν τεράστιες ευθύνες. Και όχι αυτό που λέμε ιστορικές ευθύνες. Δεν μιλάω για τις ευθύνες που είχαν αυτοί πριν 25 χρόνια που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ και πήγαν στον Συνασπισμό και έκαναν αυτά που έκαναν.

Αλλά και σ' όλη αυτή την πορεία, έβαλαν πλάτη, σ' αυτό που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν. Και βέβαια έδωσαν στήριξη μέχρι την μέρα που ανακοινώθηκε ότι θα πάμε για εκλογές. Ο κύριος Λαφαζάνης έκανε δηλώσεις, μέχρι τη μέρα της παραίτησης του κυρίου Τσίπρα, έκανε δηλώσεις ότι στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Τσίπρα τον πρωθυπουργό, στο περιστύλιο της Βουλής.»

Δεν θέλανε να το ρίξουν εννοούσαν… Ναι δεν θέλανε να τον ρίξουν αλλά στην ουσία, η πολιτική τους δηλαδή μπορούσε να υλοποιηθεί;  Θα σας θυμίσω ότι στις 12 Ιουλίου και πριν με τις 47 σελίδες του κ. Τσίπρα, που στάλθηκε ως απάντηση στον κ. Γιούνκερ ο κ. Λαφαζάνης και όλοι αυτοί, που συγκροτούν σήμερα τη «Λαϊκή Ενότητα», είχαν στηρίξει αυτές τις 47 σελίδες που ήταν το πρόγραμμα του μνημονίου που ήρθε μετά. Βέβαια ακόμα χειρότερο αλλά  πάντως ήταν η ουσία αυτή. Άρα λοιπόν…

Μακάρι το μνημόνιο να ήταν αυτές οι 47 σελίδες, όχι μακάρι, γιατί απλώς θα ξεκινούσες με αυτό και μετά το Σεπτέμβρη θα προσθέτονταν κι άλλες, ήδη εκείνες τις μέρες οι 47 έγιναν συν 8. Και μετά θα πηγαίναμε στις 60. Και δεν πρόκειται για σελίδες, ας είναι και 100 οι σελίδες αν ανακουφίζουν το λαό μας. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα μέτρα τα στήριξε και η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Και το χειρότερο και το πιο εγκληματικό είναι ότι πήραν αριστερά, ριζοσπαστικά, προοδευτικά, φιλολαϊκά συνθήματα και τα ξεπουπούλιασαν. Αυτό κάνουν.

Γι' αυτό τον ονομάζουμε ΣΥΡΙΖΑ 2. Ότι έκανε ο Συνασπισμός- ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα πριν τις εκλογές, πάνε τώρα να το κάνουν αυτοί. Να κοροϊδέψουν πάλι τον κόσμο. Και η ουσία της κριτικής μας γίνεται όχι μόνο για το τι κάνουν, που έχουν τεράστιες ευθύνες και δεν θα το χαρίσουμε αυτό, θα το αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό. Γιατί με διάφορα διαδικαστικά τερτίπια προσπαθούν να συγκαλύψουν να συσκοτίσουν και την πραγματικότητα και τις θέσεις τους.

Κυρίως θα αποκαλύψουμε τις θέσεις τους, τις πολιτικές προτάσεις που δεν είναι ότι δεν έχουν. Έχουν προτάσεις. Μόνο που οι προτάσεις τους με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε αυτό που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχαν ως κορυφαίοι υπουργοί. Δηλαδή, όταν για παράδειγμα λες θα καταργήσουμε τα μνημόνια ως σύνθημα, θα οδηγηθείς σε νέο μνημόνιο, γιατί δεν αμφισβητείς την ουσία. Και η ουσία είναι - και αυτό πρέπει να γίνει ζήτημα πάλης και κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την προεκλογική περίοδο».

Σχόλια