Ειδήσεις

Και επίσημα εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Και επισήμως ξεκινά η προεκλογική περίοδος καθώς υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, το οποίο ήδη θυροκολλήθηκε από το φρούραρχο του Κοινοβουλίου (βλ. φωτογραφία) το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, «κατατέθηκε και θυροκολλήθηκε από το φρούραρχο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, σήμερα στις 17:25, το υπ' αριθμ. 66 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής της ΙΣΤ' Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας.

Το Π.Δ. υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Β. Παυλόπουλος και η πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Σπ. Θάνου-Χριστοφίλου.

Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:

"Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΣΤ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή βουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ."».

Όπως αναφέρεται, η νέα Βουλή θα συγκληθεί σε σώμα την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, τη δεύτερη Πέμπτη δηλαδή μετά τις εκλογές, όπως ο κανονισμός ορίζει.

Νωρίτερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε επισήμως από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό για την έκδοση του Π.Δ. διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε με τη σειρά της την υπηρεσιακή πρωθυπουργό ότι μόλις παραλάβει το προεδρικό διάταγμα θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την θυροκόλλησή του.

Η ίδια θα έχει το Σάββατο επίσημη συνάντηση με την πρωθυπουργό.

Δείτε ολόκληρο το Π.Δ. εδώ

Σχόλια