Ειδήσεις

Προχωρά η ασφαλτόστρωση σύνδεσης Αγίας Τριάδας-Φαιστού

Με ένα σημαντικό έργο οδοποιίας η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που πήρε την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας συνδέει - ενώνει με άσφαλτο τους δύο αρχαιολογικούς χώρους της Αγ. Τριάδας και της Φαιστού.

Πρόκειται για ένα έργο - αίτημα χρόνων των φορέων και των κατοίκων της περιοχής Μεσαράς, που γίνεται πράξη, ενώ με την ολοκλήρωση του, θα υπάρχει ασφάλεια - προσβασιμότητα καθώς επίσης και περισσότερη προσέλευση εκδρομέων - τουριστών στους δύο αρχαιολογικούς χώρους.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει διέξοδος στον κεντρικό δρόμο Τυμπακίου - Μοιρών, εξέλιξη που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους εκδρομείς, αλλά τους διακινούμενους κατοίκους της περιοχής.

Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, που είναι σε εξέλιξη, παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Βιργινία Μανασάκη, ο δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Καμπουράκης, ο ειδικός Σύμβουλος (Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.) Χρήστος Δοριάκης, ο επικεφαλής του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης «Ξενία Φαιστός» Γιώργος Μερωνιανάκης και τα μέλη του Συμβουλίου Χαρίδημος Μανουσάκης και Μύρων Νικάκης.

Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία των εργασιών, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του έργου, ο δε Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη εργολαβία του 2015 και η πλέον ουσιαστική. Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά το χώρο, δεν πίστευα στα μάτια μου με την εικόνα των δρόμων που συνδέουν την Αγία Τριάδα με τους οδικούς άξονες. Θα προσπαθήσουμε να γίνουν και άλλες εργασίες στο δρόμο, έτσι ώστε η βατότητά του να είναι εξασφαλισμένη για πολλά χρόνια. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος ήταν υποχρέωσή μας…»

Σχόλια