default-image

Αντώνης Μακρυδημήτρης, αναπλ. υπουργός Προστασίας Πολίτη

Ελλάδα
Αντώνης Μακρυδημήτρης, αναπλ. υπουργός Προστασίας Πολίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νομικός Αντώνης Μακρυδημήτρης επελέγη για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου. Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM και Phd) με υποτροφία του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και στο University College του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής (Research Fellow) στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ και στα Πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας.

Από το 1985 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά ως ειδικός επιστήμων και από το 1998 ως Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης (Επίκουρος Καθηγητής: 1988-92, Αναπληρωτής Καθηγητής: 1992-98). Υπήρξε διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και προΐσταται του Εργαστηρίου Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει αποτελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών και της Εκδοτικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιθεώρησης Διοικητικών Επιστημών, καθώς και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Έχει γράψει μελέτες και άρθρα για ζητήματα διοίκησης και διακυβέρνησης, δημόσιας πολιτικής, πολιτικής και διοικητικής ιστορίας, πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα θέματα της μεταρρύθμισης του κράτους, της πολιτικής ηγεσίας και της ηθικής στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική, σύμφωνα και με το ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News