Ειδήσεις

Ύποπτο οπλοστάσιο σε σπίτι Κρητικού καθηγητή Πανεπιστημίου

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου κρητικής καταγωγής εμπλέκεται σε μια υπόθεση όπλων με απροσδιόριστες προεκτάσεις!

Σε ένα ερειπωμένο σπίτι στην Κοζάνη, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο και ανακάλυψαν ένα μικρό αλλά... εντυπωσιακό οπλοστάσιο, που περιλάμβανε πολεμικά τουφέκια, χειροβομβίδες και μπόλικες σφαίρες!

Συγκεκριμένα στο σπίτι που διατηρούσε στην Κοζάνη ο 57χρονος, βρέθηκαν δύο υποπολυβόλα, ένα πολεμικό τυφέκιο FN, τουλάχιστον 10 χειροβομβίδες, περίπου 2.000 σφαίρες, εκρηκτικά TNT, οπλοβομβίδα και στρατιωτικά ρούχα! Με άλλα λόγια, ο εξοπλισμός που βρέθηκε στο σπίτι του - κατά δήλωση του καθηγητή - εξοπλίζει... σχεδόν μια διμοιρία!

Οι υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο αφορά ακίνητο ιδιοκτησίας στενού συγγενούς του 57χρονου, που δηλώνει καθηγητής Πανεπιστημίου της Λειψίας, μετά από πληροφορίες.

Αμέσως τα ευρήματα συσχετίστηκαν με τον 57χρονο, ο οποίος στις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει υποστήριξε ότι είχε αποκτήσει τα παραπάνω πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ ως προς το σκοπό που τα είχε, έφερε μια... απίστευτη δικαιολογία: Δήλωσε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ότι επειδή είναι... κρητικής καταγωγής, σκόπευε να χρησιμοποιήσει τον πολεμικό αυτό εξοπλισμό σε... γλέντι στην Κρήτη!

Οι εξηγήσεις του 57χρονου, πάντως, δε φαίνεται να έχουν πείσει τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ από τους αριθμούς που φέρουν όπλα, πολεμοφόδια και εκρηκτικά ερευνάται η σχέση τους με πιθανό υλικό που έχει χαθεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια