Ειδήσεις

ΕΚΗ: "Οργιάζει η ανεργία και η μαύρη εργασία στην Κρήτη"

«Οργιάζει» η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία στην Κρήτη, σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, μετά από ελέγχουν που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του:

«Τα νέα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αφορούν την ανεργία καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο της ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης εργασίας σε τουριστικές περιοχές του Νομού μας και συγκεκριμένα στον χώρο του Επισιτισμού - τουρισμού, όπου έδειξαν την πραγματική εικόνα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας έρχονται ουσιαστικά να επαληθεύσουν όλες αυτές τις επισημάνσεις που έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Όσο αφορά την ανεργία, τα στοιχεία  του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι έχουμε σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του περασμένου έτους αύξηση, ενώ αναμένεται νέα εκτίναξη σε μερικές εβδομάδες, αφού σ΄ αυτούς θα προστεθούν δεκάδες χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι  που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και  τα νέα αντιαναπτυξιακά μετρά με το νέο Μνημόνιο γεγονός που θα αποτελέσει εκρηκτικό μείγμα για την αύξηση της ανεργίας  

Όσο αφορά τους ελέγχους της ΣΔΟΕ και της Επιθεώρησης εργασίας ήρθαν να επιβεβαιώσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί ειδικά στο χώρο του επισιτισμού - τουρισμού, όπου η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία οργιάζει.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι παραπάνω έλεγχοι αποτελούν «ασπιρίνη» στο πρόβλημα καθώς ήταν δειγματοληπτικοί και πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Επιθεώρησης εργασίας της Αθήνας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει όλους αυτούς που επιμένουν στις πολιτικές λιτότητας διογκώνοντας την ανεργία, ενώ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για την ανασφάλιστη εργασία όπου τείνει να γίνει μάστιγα και κανόνας στις εργασιακές σχέσεις ορισμένων κλάδων  της οικονομίας, αφού θα έχει ως αποτέλεσμα να πλήξει ακόμα περισσότερο τα  ήδη προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία.

Άλλη μια φορά το ΕΚΗ  ζητά την επαναλειτουργία - επανασύσταση της ΕΥΠΕΑ (ελεγκτικός μηχανισμός ΙΚΑ) και την ενδυνάμωση της Επιθεώρησης εργασίας με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

Παράλληλα  καλεί την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσουν άμεσα σε αναπτυξιακά μέτρα ειδάλλως οδηγούμαστε στην εξαθλίωση των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των ανέργων και των συνταξιούχων».

Σχόλια