Ειδήσεις

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης

Ως υπουργός Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης επιλέχθηκε ένα πρόσωπο που απολαμβάνει της εκτιμήσεως των περισσότερων κομμάτων και είναι ιδιαιτέρως σεβαστός στη Ευρώπη ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο κ. Χουλιαράκης ασκούσε μέχρι και σήμερα τα καθήκοντα του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ήταν ο βασικός διαπραγματευτής της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στη συνομολόγηση του νέου προγράμματος.

Στη βάση αυτή, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών επελέγη προκειμένου στις 25 ημέρες του βίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή του Μνημονίου, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου να έχει καλλιεργημένο έδαφος για να αντιμετωπίσει τις σημαντικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Διοίκηση του ESM υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Χουλιαράκης, ο οποίος ως επικεφαλής του ΣΟΕ ασκούσε διακριτικά τα καθήκοντά του και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είναι καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Κατέχει πτυχίο οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό δίπλωμα στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ενώ εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή επίσης στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γουόρικ.

Έχει διδάξει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Απασχόληση του Πανεπιστημίου του Γουόρικ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μακροοικονομία, οικονομική ιστορία, οικονομικά της απασχόλησης και οικονομικά των νομισματικών ενώσεων, όπως αναφέρει το in.gr.

Σχόλια