default-image

Ο Μ. Συντυχάκης για τους 10 απολυμένους της ΔΕΥΑΗ

Ηράκλειο
Ο Μ. Συντυχάκης για τους 10 απολυμένους της ΔΕΥΑΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση είχε χθες Πέμπτη μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και συμμετείχε στη σύσκεψη, που έγινε στο δήμο για το θέμα της αντιμετώπισης της απόλυσης 10 εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ, μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «μετά από την εισαγωγή και την ανάπτυξη του θέματος εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου και μέσα στα πλαίσια των τοποθετήσεων από τους παρευρισκόμενους που ακολούθησαν, έγινε σαφές ότι στην ουσία υπάρχουν δύο προτεινόμενοι δρόμοι τις αντιμετώπισης του θέματος.

Ο ένας δρόμος, μέσα από τις διάφορες ρυθμίσεις νομικές και προσωρινού χαρακτήρα, προσβλέποντας μόνο στην ανάκτηση απαραίτητου χρόνου για τις χρόνια υποσχόμενες «δίκαιες υπουργικές νομοθετικές ρυθμίσεις». Ο Δήμος Ηρακλείου πρότεινε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό, ώστε να επεκταθεί και για τους 10 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ η εφαρμογή της ΠΝΠ που εκδόθηκε για τις συμβάσεις των καθαριστριών.

Ο δεύτερος δρόμος είναι η θέση του ΚΚΕ που στην τοποθέτηση του ανέπτυξε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στην συνάντηση και συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί με τους εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, μόλις γνωστοποιήθηκε η δικαστική απόφαση των απολύσεων. Επίσης, στη βάση των επαφών με το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης έχει γίνει, στις 15/6/2015, σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε την απαίτηση του ΚΚΕ, μέσω της αναφερόμενης Ερώτησης, για την άμεση ακύρωση των απολύσεων των 10 εργαζόμενων της ΔΕΥΑΗ αλλά και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους Δήμους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και παράλληλα την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των υπηρεσιακών και λειτουργικών αναγκών τους σε όλους τους τομείς.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην από τις 13/7/2015 απάντηση του Υπουργού η οποία υπογράμμισε την πάγια κυβερνητική τακτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα και από όλα τα Υπουργεία, αντιμετωπίζοντας τέτοιου είδους ζητήματα με τις παραπομπές στις υπάρχουσες και ισχύουσες μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεων αλλά πάντα με την «πρόθεση» στο «άμεσο μέλλον», όταν η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει (!!!), την αποκατάσταση των οποιωνδήποτε αδικιών εις βάρος των εργαζόμενων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση που σκοπό έχουν την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών που βρίσκονται στα χέρια των Δήμων, καταλήγοντας ότι στην περίπτωση της ΔΕΥΑΗ αυτό σημαίνει ακριβότερο νερό για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News