Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των υπουργών, τρεις (η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ιωάννης Μουζάλας και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Χουλιαράκης) επέλεξαν να ορκισθούν με πολιτικό όρκο.

Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων αλλά και των φωτογράφων, ειδικότερα, μονοπώλησαν ο Νέστορας της Διπλωματίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης ο οποίος για μια ακόμη φορά θα ανέβει τα σκαλιά του νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, η νέα αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αλλά και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Στην ορκωμοσία της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης το "παρών" έδωσαν και αρκετοί συγγενείς και φίλοι των νέων υπουργών, μεταξύ αυτών και η εγγονή του κ. Μολυβιάτη, Αλεξία Παναγοπούλου-Μολυβιάτη, η οποία έδειχνε συγκινημένη βλέποντας τον παππού της να αναλαμβάνει ένα ακόμη ανώτατο αξίωμα.

Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ανοίγει και επισήμως ο δρόμος προς τις εκλογές, καθώς αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει και επισήμως την ημερομηνία των εκλογών, θα ορίζει τη διάλυση της Βουλής και θα καθορίζει την ημερομηνία σύγκλησης της πρώτης Συνόδου της νέας Βουλής.

Στις 14:30 θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης

Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης

Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης

Υπουργός Παιδείας: Αγγελική Κιάου

Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Υπουργός Τουρισμού: Αλκηστις Πρωτοψάλτη

Υπουργός Υγείας: Αθανάσιος Δημόπουλος

Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μουζάλας Ιωάννης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δημήτριος Μελάς

Υπουργός Επικρατείας: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά: Παναγιώτης Νικολούδης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης

Σχόλια