default-image

Πρώτο κόμμα οι "Αναποφάσιστοι", σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ελλάδα
Πρώτο κόμμα οι "Αναποφάσιστοι", σύμφωνα με δημοσκόπηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τουλάχιστον 9 κόμματα στη Βουλή και χαμηλά ποσοστά στα δύο μεγάλα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται το πολιτικό σύστημα, μέσα από τη δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ πρώτο κόμμα αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23% έναντι του 36,34% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 19,5%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 2% που σημαίνει πως μένουν εκτός Βουλής, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «Λαϊκή Ενότητα» συγκεντρώνει 3,5% και λαμβάνει το κοινοβουλευτικό εισιτήριο.

Το ίδιο ισχύει και για την Ένωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη, που λαμβάνει ποσοστό 3%!

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ με 5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5% και Ποτάμι με 4%.

Φαίνεται όμως πως ο παράγοντας που θα γίνει πολλά είναι οι αναποφάσιστοι που βγαίνουν πρώτο κόμμα με ποσοστό 25,5% ενώ η αποχή φτάνει το 7,5%.

Κόμμα

Πρόθεση ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοκρατία

Χρυσή Αυγή

Το Ποτάμι

ΚΚΕ

ΑΝΕΛ

ΠΑΣΟΚ

Λαϊκή Ενότητα

Ένωση Κέντρου

Άλλο

Αναποφάσιστοι

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές και μόνο το 24% τη θεωρεί σωστή. Τίποτα από τα δυο επιλέγει το 10%.

Το 68% θεωρεί πως η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στο ευρώ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει επιπλέον μέτρα και θυσίες, σε αντίθεση με το 28% που έχει αντίθετη άποψη και το 4% που επιλέγει το "δεν ξέρω, δεν απαντώ".

Διχασμένοι είναι οι πολίτες στο αν η κυβέρνηση με το Μνημόνιο 3 πέτυχε το καλύτερο που μπορούσε. Το 48% λέει "ναι" και το "45%" όχι. Επίσης, το 51% δεν πιστεύει πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας. Το 39% πιστεύει πως θα το κάνει και το 10% δεν απαντά.

Από κακές έως πολύ κακές είναι οι εντυπώσεις των ερωτηθέντων για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το 50% των ερωτηθέντων έχει πολύ κακή ή κακή άποψη για τις τελευταίες κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ το ποσοστό αυτό είναι 55% για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και 32% για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 25 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1000 ατόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News