default-image

3 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στον Νίγηρα

Κόσμος
3 νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στον Νίγηρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ύστερα από επιδρομή που πραγματοποίησαν ένοπλοι, πιθανόν από την Ισλαμική ένοπλή οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας στρατιωτικός, έχασαν τη ζωή τους σε χωριό στο νότιο τμήμα του Νίγηρα.

Όπως δήλωσαν την Πέμπτη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Αμπαντάμ, στην επαρχία Ντίφα, κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με τη Νιγηρία, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγή «Η Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε τη νύχτα της Τρίτης». Τα μέλη της «σκότωσαν δύο αμάχους και λεηλάτησαν καταστήματα. Και πρόσθεσε: «Χάσαμε έναν λοχία την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των τρομοκρατών. Αλλά τους εξουδετερώσαμε».

Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε τους θανάτους. Και οι δυο πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Υπολογίζεται ότι 150.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην Ντίφα για να γλυτώσουν από τη βία της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία δύο χρόνια.

Μια εκκαθαριστική επιχείρηση που διεξήγαγαν νωρίτερα φέτος οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας, του Νίγηρα, του Τσαντ και του Καμερούν, οδήγησε στην ανακατάληψη μεγάλου μέρους των εδαφών που έλεγχε η Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία. Όμως, οι ισλαμιστές αντεπιτέθηκαν, εξαπολύοντας ένα νέο κύμα επιδρομών και βομβιστικών επιθέσεων.

Η κυβέρνηση του Νίγηρα έχει κηρύξει την επαρχία Ντίφα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι Αρχές εκεί έχουν συλλάβει και προφυλακίσει περίπου 1.100 φερόμενους ως ισλαμιστές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News