default-image

Ζητά συγγνώμη ο 25χρονος Χανιώτης για τις 5 σφαίρες

Κρήτη
Ζητά συγγνώμη ο 25χρονος Χανιώτης για τις 5 σφαίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε χθες ο 25χρονος Χανιώτης, που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής πυροβόλησε εναντίον του 24χρονου γιου του δολοφόνου του πατέρα του. Πρωί-πρωί χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας τον οδήγησαν στα δικαστήρια, κατηγορούμενο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, και μετά από περίπου δύο ώρες με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ως προσωρινά κρατούμενος.

«Ήθελα μόνο να τον τραυματίσω. Όχι να τον σκοτώσω», φέρεται να είπε κατά την απολογία του ο νεαρός. Εξάλλου, «ο ισχυρισμός αυτός θα ερευνηθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Η βολίδα στο κεφάλι προήλθε από εξοστρακισμό», σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του κ. Γιώργο Περράκη, ο οποίος υποστήριξε ότι «η επίθεση έγινε από απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, άρα δε θα μπορούσε να έχει αστοχήσει αν ήθελε να τον σκοτώσει».

Ο 25χρονος φέρεται να έκανε λόγο για βρασμό ψυχής κατά την τέλεση της πράξης του. Επίσης, φέρεται να είπε ότι έχει μετανιώσει και να ζήτησε συγνώμη.

«Ο κατηγορούμενος εκφράζει τη συντριβή του και τη μετάνοια γι' αυτό που έγινε και εύχεται για την αποκατάσταση της υγείας του 24χρονου», δήλωσε την ίδια ώρα στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Περράκης, καταλήγοντας πως θα πρέπει να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης μεταξύ των εμπλεκόμενων οικογενειών για να αποφευχθούν περαιτέρω τραγικές καταστάσεις.

Την ανησυχία της ωστόσο εξέφρασε η μητέρα του 25χρονου δράστη, η οποία ζητά να σταματήσει η βεντέτα. «Για μένα δε με νοιάζει τίποτα, αλλά τα παιδιά μου θέλω να είναι καλά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στο νοσοκομείο...

Στο μεταξύ, χθες ξεκίνησε η διαδικασία να ξυπνήσουν οι θεράποντες ιατροί τον 24χρονο, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Ιωάννη Μανούσακα, η κατάσταση του 24χρονου παραμένει σταθερή και η νάρκωση πλέον υποχωρεί σιγά-σιγά. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, όπως μας είπε, θα είναι σε θέση ο τραυματίας να ξυπνήσει και να δούμε τι αντιδράσεις θα έχει και αν υπήρξε βλάβη.

Θετικό πάντως είναι πως η γενική εικόνα του παραμένει σταθερή και δεν έχει κάνει πυρετό.

Σημειώνεται πως έχει αφαιρεθεί η πρώτη σφαίρα, που ήταν στο κεφάλι του ασθενούς, και όταν οι γιατροί κρίνουν, θα προβούν σε δεύτερο χειρουργείο, προκειμένου ν' αφαιρεθεί η δεύτερη σφαίρα, που βρίσκεται πίσω από την καρωτίδα. Ουσιαστικά, οι δύο αυτές σφαίρες από τις πέντε που δέχθηκε - όπως αναφερόταν από την Αστυνομία - προκάλεσαν πλήγμα, χωρίς ωστόσο η σφαίρα που παραμένει στο λαιμό να έχει επηρεάσει κάποιο ζωτικό όργανο.

Η τραγωδία στα Τσικαλαριά: Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Υπενθυμίζεται ότι η διπλή τραγωδία στα Τσικαλαριά Χανίων το 2011 είχε οπλίσει το χέρι του 25χρονου και όταν αντίκρισε στο μπαρ τον 24χρονο άρχισε να πατά τη σκανδάλη ενός πιστολιού 765, σχεδόν εξ επαφής, μπροστά στα μάτια θαμώνων.  Το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρισκόταν αρκετή ώρα στο κατάστημα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από το θύμα. Στη συνέχεια, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα με αυτοκίνητο και κρατώντας το όπλο, με το οποίο πυροβόλησε.

Μόλις μια ώρα μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της ΟΠΚΕ τον συνέλαβαν, αφού τον εντόπισαν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει κεντρικά της πόλης.

Το όπλο δε βρέθηκε επάνω του, ενώ δε βρέθηκε ούτε στις έρευνες τόσο στο αυτοκίνητο, το σπίτι και το ποιμνιοστάσιο, όσο και στο σημείο που υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε μετά την πράξη του.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τη βεντέτα. Υπενθυμίζεται πως πριν τέσσερα χρόνια είχαν διαπληκτιστεί οι πατεράδες θύτη και θύματος, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο του ενός και το βαρύτατο τραυματισμό του γιου του άλλου. Αιτία ήταν ένας ασήμαντος καβγάς μεταξύ δύο ανήλικων παιδιών τους έξω από το Λύκειο Μουρνιών.

Ο 43χρονος πατέρας του 25χρονου δράστη με μια ξύλινη ράβδο που κρατούσε στα χέρια του είχε προσπαθήσει να χτυπήσει τον τότε 53χρονο πατέρα του 24χρονου θύματος. Ο 53χρονος χρησιμοποίησε όπλο και πυροβόλησε μία φορά για εκφοβισμό στον αέρα. Από το βλήμα του εκφοβιστικού πυροβολισμού τραυματίστηκε όμως ακούσια ο 17χρονος γιος του, ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του 1ο ορόφου του σπιτιού τους. Μετά το σκηνικό αυτό, ο 53χρονος με το ίδιο όπλο έριξε τρεις σφαίρες στο 43χρονο και τον σκότωσε.

Τον περασμένο Μάρτιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου καταδίκασε τον πατέρα του 24χρονου θύματος σε ποινή κάθειρξης 11 ετών για την ανθρωποκτονία το 2011, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της άμυνας καθ' υπέρβαση των ορίων αμύνης και του βρασμού ψυχικής ορμής. Η απόφαση του δικαστηρίου είχε προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειας του 25χρονου δράστη, υποστηρίζοντας ότι ο άνθρωπός τους ήταν άοπλος.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News