default-image

Μεϊμαράκης: "Ο Τσίπρας κάνει εκλογές για να φύγει"

Ελλάδα
Μεϊμαράκης: "Ο Τσίπρας κάνει εκλογές για να φύγει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές», επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας τού φαίνεται «αμετανόητος».

Για τη στάση της Ν.Δ. μετά τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι «θα κάνουμε ό,τι μας πει ο λαός αναλύοντας την ψήφο του και το αποτέλεσμα», και τόνισε ότι απαιτείται συναίνεση.

Σε ερώτηση αν θα δεχόταν μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης σημείωσε: «Θα μου το ζητήσει; Είδα χθες ότι δε θέλει. Λέει κάτι πολύ φτηνιάρικα. Αυτά είναι τα ψέματα. Δεν μπορείς να προδικάζεις το αποτέλεσμα και τι θα κανείς μετά τις εκλογές». Υπενθύμισε ότι για να μην πάμε σε εκλογές εκείνος είχε πει και το όνομα του κ. Δραγασάκη που εκτιμά, αν δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας.

«Χθες ο κ. Τσίπρας είπε ή αυτοδυναμία - που δεν την πιάνει μετά την εσωτερική του διάσπαση καθώς φεύγει όλο το κόμμα - ή κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με τους ΑΝ.ΕΛ. Επιβεβαίωσε χθες την άποψή μου ότι την κοπανάει γιατί δε θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που ψήφισε», δήλωσε επιπρόσθετα ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τις ευθύνες της Ν.Δ. για όσα είπε στα λεγόμενα Ζάππεια, επισήμανε ότι «τα εξηγήσαμε αυτά, κάναμε αυτοκριτική, τα αναλύσαμε και η συγνώμη πρέπει να ζητείται διαχρονικά». Υποστήριξε επ' αυτού ότι στο Ζάππειο η Ν.Δ. μίλησε για πολιτικές που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με μονοκομματική κυβέρνηση.

Σχετικά με το μνημόνιο, είπε ότι έχει τρία σκέλη. Τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, τόνισε, η Ν.Δ. τις πιστεύει σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, τα δημοσιονομικά για τα οποία είπε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όχι των δανειστών να βρει ισοδύναμα για να επιτευχθούν οι στόχοι, και τις υφεσιακές πολιτικές οι οποίες είπε ότι αν εξηγηθούν στους Ευρωπαίους είναι εφικτό να αλλάξουν.

Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά στη Ν.Δ. και αν θα κινήσει διαδικασίες εκλογής αρχηγού και στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές αναρωτήθηκε ποιο είναι το πρόβλημα. «Δεν έχει τεθεί από κανέναν νεοδημοκράτη. Το θέτει το Μαξίμου, από τα υπόγεια, δημιουργώντας ανύπαρκτα ζητήματα στη Ν.Δ. που είναι η πιο συμπαγής και ενωμένη δύναμη», απάντησε, όπως μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Είπε επιπλέον ότι η Ν.Δ. ήταν πάντα το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς που ακολουθούσε δρόμο σύνεσης και του μέτρου, και τόνισε πως οι νεότερες γενιές έχουν ξεπεράσει πολλά από ζητήματα που μας χώριζαν με ένταση.

«Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε οποιοδήποτε πολιτικό αντίπαλο χωρίς να ξεχνάμε τι έχει κάνει. Μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρήσει και τον κ. Τσίπρα. Αν θέλει να γραφτεί στη Ν.Δ. μπορώ να του πάω την αίτηση...», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά το προσκλητήριο συστράτευσης που έχει απευθύνει και αν αφορά και στελέχη όπως οι κ. Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος και Λιάπης, απάντησε θετικά και αντεπιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική.

«Θα τους το απαγορεύσουμε ενώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και έχουν βρεθεί ότι είναι αθώοι; Είναι ψηφοφόροι, είναι Έλληνες και, αφού θέλουν να έρθουν στη Ν.Δ., με πολλή χαρά αφού εδώ ανήκουν. Εφόσον εγγραφούν η δραστηριοποίηση εξαρτάται και από τους ίδιους», ανέφερε.

Για τα περί εθνικής Ελλάδος της διαπλοκής που είπε ο κ. Τσίπρας συμπεριλαμβάνοντας και τον ίδιο, ο κ. Μεϊμαράκης τον παρακάλεσε, επειδή θίγει υπόληψη και τιμή, να το ξεκαθαρίσει και αν έχει στοιχείο να πάει στον εισαγγελέα.

Επέκρινε στη συνέχεια τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι συζητούσαν πως θα πάμε στην έξοδο από το ευρώ και υπενθύμισε ότι έχει ρωτήσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να έχει πάρει απάντηση, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής επ' αυτού.

Για το στόχο της ΝΔ στις εκλογές, είπε πως «όταν πας στη μάχη, πας για να κερδίσεις» και πως, αν συμβεί αυτό, θα συγκροτήσει κυβέρνηση με τους πιο άξιους.

Επίσης, κάλεσε ευθέως σε debate τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπαίνει στα διαδικαστικά και πως θα αλλάξει ακόμα και το πρόγραμμά του για να γίνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News