Ειδήσεις

Παραδέχθηκε την off-shore ο Π. Χαϊκάλης

Τον πρώην υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφορά τελικά η καταγγελία των βουλευτών της Ν.Δ. για στέλεχος της κυβέρνησης με off-shore, όπως έγινε σαφές το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι έχει εξωχώρια εταιρεία έπειτα από την ερώτηση που κατέθεσαν 18 βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στη μεγαλόνησο.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει κέρδη, γι' αυτό και δεν την δήλωσε στο "πόθεν έσχες" που κατέθεσε στη Βουλή. Είπε επίσης ότι δεν έχει αποκρύψει από τις Αρχές φορολογητέα ύλη. Ανέφερε τέλος ότι η offshore είναι ουσιαστικά ανενεργή από το 2011.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη, προκύπτει παραβίαση του σχετικού νόμου καθώς απέκρυψε από το αρμόδιο συνταγματικά όργανο την κατοχή της εξωχώριας εταιρείας. Εκτός αυτού ο ίδιος νόμος απαγορεύει σε υπουργούς να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρείες.

Σχόλια