Ειδήσεις

Βαρουφάκης: "Δε συμμετέχω σε αυτές τις θλιβερές εκλογές"

Δε θα λάβει μέρος στις εκλογές, θα επικεντρώσει, αντίθετα, τις προσπάθειές του στη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού δικτύου για να «αποκατασταθεί η δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε την Πέμπτη στο πρακτορείο Reuters ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε τηλεφωνικές του δηλώσεις σε δημοσιογράφο του Reuters ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «δεν πρόκειται να συμμετέχω σε αυτές τις θλιβερές εκλογές», όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Νωρίτερα και σε προηγούμενη δήλωσή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο του ABC ο κ. Βαρουφάκης παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που ανέλαβε και αυτός να σπρώχνει προς την κορυφή τον ίδιο βράχο του χρέους, ενάντια στους κανόνες των οικονομικών και τις ηθικές αξίες.

Στο ίδιο μέσο είχε "ξεκόψει" την πιθανότητα να υλοποιηθεί το σενάριο συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως είπε, υπάρχει «μεγάλη συμπάθεια» αλλά και θεμελιώδεις διαφορές, καθώς επίσης και ο «απομονωτισμός» τον οποίο τους αποδίδει.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως θέλει να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα έχει σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το οποίο θα μπορούσε τελικά να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αλλά για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα για την οποία έχει δει ότι υπάρχει πολλή υποστήριξη.

«Αντί να έχουμε κόμματα που διαγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο, θα είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα είναι ενεργό σε εθνικό επίπεδο», είπε. «Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Είναι κάτι που ψήνεται αργά... κάτι που αποκτά σταδιακά ρίζες σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σχόλια