Ειδήσεις

Χρησιμοποιούσε βαρύ οπλισμό σε... "κρητικά γλέντια"

Σε «κρητικά γλέντια» έχει χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι του ένας 57χρονος δικηγόρος ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

Το στρατιωτικό υλικό - οπλοπολυβόλο ομάδος ΗΚ-11, πολεμικό τυφέκιο FN, πλήθος φυσιγγίων, ένα κουτί με περισσότερες από 10 χειροβομβίδες και μία οπλοβομβίδα - βρέθηκαν σε φωριαμό που είχε στο ακατοίκητο πια πατρικό του σπίτι στην Πτολεμαΐδα, έπειτα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε, προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς - που διατηρούν επιφυλάξεις για την ψυχική του ισορροπία - ότι διατηρεί προσωπική συλλογή με όλα όσα βρέθηκαν στην κατοχή του και ότι κατά καιρούς έχει πάει σε γλέντια στην Κρήτη και έχει χρησιμοποιήσει εκεί τον οπλισμό αυτό. Ωστόσο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το πώς θα χρησιμοποιούσε τις χειροβομβίδες σε «γλέντι».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο σχεδόν ερειπωμένο σπίτι, στο οποίο άνδρες της Ασφάλειας Κοζάνης οδηγήθηκαν έπειτα από πληροφορίες, εκτός από τα πολεμικά τυφέκια και τις χειροβομβίδες, εντοπίστηκαν περίπου 2.000 σφαίρες, εκρηκτικές ύλες αλλά και στρατιωτικός ιματισμός.

Ο 57χρονος κάτοχος του υλικού, ο οποίος δηλώνει πως είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στη Λειψία και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε προς τις Αρχές ότι αγόρασε τα όπλα πριν από 15 με 17 χρόνια με παράνομο τρόπο από κάποιον άνδρα, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε. Το εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρέθηκε ο οπλισμός ανήκει σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, ερευνήθηκε εάν ο άνδρας έχει τυχόν διασυνδέσεις με τον ακροδεξιό χώρο, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο στοιχείο.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του οπλισμού - καθώς πρόκειται για ενεργό πολεμικό οπλοστάσιο με οπλισμό που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός και εγείρει πολλά ερωτηματικά για την προμήθειά του και την ενδεχόμενη απώλεια του οπλισμού αυτού από κάποιο στρατόπεδο της χώρας - ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως παγίως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ωστόσο ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ούτε τον ερευνά για κάτι η Αντιτρομοκρατική.

Σχετικά με την υπόθεση ζητήθηκε από το Στρατό να ερευνήσει αν το υλικό που βρέθηκε έχει κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σχόλια