default-image

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: "Μας έσκαβε το λάκκο την ώρα που τον στηρίζαμε"

Ελλάδα
Μεϊμαράκης για Τσίπρα: "Μας έσκαβε το λάκκο την ώρα που τον στηρίζαμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, καταλογίζοντάς του πως «αποφάσισε να δραπετεύσει», «μόνο αυτός αρνήθηκε το διάλογο», «επέδειξε καθεστωτική νοοτροπία» και πως «έχει αλαζονεία».

Ο κ. Μεϊμαράκης καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αποδείχθηκε μικρός και λίγος και ότι έσκαβε το λάκκο της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που αυτή τον στήριζε.

Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως είπε ψέματα που κόστισαν πάρα πολλά και «εξευτέλισαν τον πολιτικό διάλογο και το πολιτικό κόσμο». Όπως είπε, προεκλογικά δεσμευόταν να καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο ένα άρθρο και μετεκλογικά βύθισε τη χώρα στο χάος, ενώ έφερε το πιο επώδυνο και άδικο μνημόνιο απ' όλα.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. τής χρέωσε ότι «έκοψε τα πόδια της χώρας την ώρα που πήγαινε να περπατήσει, την ώρα που η χώρα είχε απομακρυνθεί από το Grexit και είχε φύγει από την εθνική περιπέτεια».

Τόνισε μάλιστα σε έντονο ύφος πως «ποτέ άλλοτε ένας πρωθυπουργός δεν κατάφερε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο», συμπληρώνοντας ότι αν στο βιβλίο Γκίνες υπήρχε τέτοιο ρεκόρ «θα το είχε σαρώσει κανονικά».

«Δραπετεύουν, γιατί βιάζονται να φύγουν πριν έρθουν οι λογαριασμοί, πριν ο κόσμος νιώσει τις συνέπειες της ασυνέπειάς τους στην τσέπη του», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα, δεν αντέχει ανεύθυνους να παίζουν τη χώρα στα ζάρια, χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «εμείς βάλαμε πλάτη όποτε χρειάστηκε, είπαμε "ναι" στη Βουλή και μιλάμε με όλους».

Σχετικά με τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. τόνισε ότι στηρίζεται «πάρα πολύ στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν τη μάχη στο νομό τους και ότι θα πειθαρχήσουν και θα πάνε συντεταγμένα με ενιαίο πολιτικό λόγο, γιατί είναι ώρα μάχης και στη μάχη πειθαρχούμε».

«Ξεκινάμε μια νέα μάχη και τη μάχη αυτήν υποχρεούμαστε να την κερδίσουμε και μπορούμε να την κερδίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας ότι «το χρωστάμε στην πατρίδα μας γιατί δεν αντέχει η Ελλάδα άλλη αστάθεια […] δεν αντέχει μαθητευόμενους φακίρηδες, χρειάζεται σιγουριά και στέρεα βήματα».

Αναφορικά με τις λίστες των υποψηφίων, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, επανέλαβε ότι θα ήταν αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό να παρέμβει ένα πρόσωπο στη βούληση των ψηφοφόρων κάθε νομού, άρα θα καταρτιστούν με βάση τους σταυρούς που είχαν συγκεντρώσει οι βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές.

Εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε ότι την Τρίτη θα γίνει μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, για να συμβολίσει η Ν.Δ. ότι ξεκινάει από τις ρίζες της.

Ακόμη, ζήτησε να γίνουν δύο ντιμπέιτ, ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα με τον Αλέξη Τσίπρα και με όποιους όρους εκείνος θέλει.

Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχτεί για το ύφος με το οποίο έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε: «Εγώ δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν πρόκειται να πω ψέματα όπως αυτός. Θα λέω την αλήθεια με το στυλ το νεοδημοκρατικό, με το ήθος που μου έχει διδάξει η Ν.Δ.».

Αναφερόμενος στο σκηνικό μετά τις εκλογές, υπογράμμισε ότι απαιτείται πολιτική σταθερότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε γίνεται να έχουμε δυο-τρεις φορές το χρόνο εκλογές.

«Απαιτείται να είναι η Ν.Δ. πρώτο κόμμα, για να έχει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής, να τρέξουμε πιο γρήγορα, να πάμε πιο δυνατά», τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News