Ειδήσεις

Στον υπηρεσιακό υπουργό το θέμα των απολυμένων της ΔΕΥΑΗ

Σύσκεψη για το θέμα της ΔΕΥΑΗ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λότζια, υπό την προεδρεία του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Μετά από διεξοδική συζήτηση δύο και πλέον ωρών αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή από τη ΔΕΥΑΗ, μόλις οριστεί ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, από τον οποίον θα ζητηθεί λύση λόγω του κατεπείγοντος. Πιο συγκεκριμένα, με την επιστολή της η ΔΕΥΑΗ θα ζητά τη σύναψη σύμβασης εργασίας 12μηνης διάρκειας για τους 10 απολυμένους, προς αντιμετώπιση των σοβαρών αναγκών που αφορούν στην ύδρευση της πόλεως του Ηρακλείου, η κάλυψη των οποίων αναγκών είναι κατεπείγουσα.

Οι 10 απολυμένοι είναι τεχνικοί και για αυτό απολύτως απαραίτητοι, όπως επισημάνθηκε και στη σημερινή σύσκεψη.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ηρακλείου προτίθεται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης, οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Γρηγόρης Μακαρώνας, Μανόλης Συντυχάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, οι εκπρόσωποι των βουλευτών Σπύρου Δανέλλη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΗ.

Σχόλια