default-image

Έφυγαν άλλα πέντε στελέχη της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Έφυγαν άλλα πέντε στελέχη της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι διαρροές από το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αυτή τη φορά οι παραιτήσεις έχουν άρωμα... κρητικό.

Ακόμη πέντε στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κούνησαν... μαντίλι στην ηγεσία του κόμματος, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των παραιτηθέντων στελεχών από τη συγκεκριμένη Ν.Ε. στα επτά!

Προ ημερών είχαν παραιτηθεί η Αθηνά Γιανουλάκη και ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, ενώ οι νέες παραιτήσεις είναι από τους Λουκία Καλλιγιάννη, Μαρία Κουλουμπράκη, Μανούσο Νικηφοράκη, Νίκο Τζάρα και Νίκο Τζινευράκη, οι οποίοι με κοινή τους επιστολή έκαναν γνωστή την παραίτηση τους από το κόμμα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«"Και αν τις αναιρή τους θεσμούς ή μη πείθηται, ουκ επιτρέψω, αμυνώ δε και μόνος και μετά πάντων".

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που συσπείρωσε τις διάσπαρτες δυνάμεις της Αριστεράς, για να τις καταστήσει δύναμη ρήξης και ανατροπής του νεοφιλελευθερισμού με ορίζοντα το σοσιαλισμό του 21ου πρώτου αιώνα, δεν υπάρχει πια παρά τις προσπάθειες χιλιάδων από τα μέλη και τους φίλους που έμειναν ατελέσφορες. Οι προσπάθειες αυτές συνάντησαν αντιστάσεις και εμπόδια από την ίδια την ηγεσία του κόμματος, γεγονός που αποδεικνύεται με τη μετατροπή του περήφανου ανατρεπτικού ΟΧΙ στα μνημόνια σε ΝΑΙ, στη διατήρηση των προηγούμενων μνημονίων και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνθηκολόγηση έχει ανατρέψει την ιδρυτική πράξη δημιουργίας του, τις καταστατικές του αρχές, υπέστειλε τις σημαίες του αγώνα στους τοκογλύφους δανειστές, στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, στο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο και τον ΟΟΣΑ.

Με τις ευλογίες της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Ντάισελμπλουμ αλλά και του ντόπιου κατεστημένου, η ηγεσία του κόμματος προσχώρησε στην ομάδα των συστημικών μνημονικών δυνάμεων.

Οι όψιμοι ισχυρισμοί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί εντός των πλαισίων της επαίσχυντης συμφωνίας να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική και να απεμπλακεί από τα μνημόνια εφόσον πάρει αυτοδυναμία είναι της ίδιας ποιότητας με εκείνων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επιπλέον τα μέσα άσκησης πολιτικής έχουν παραδοθεί στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών στους οποίους παραδίδονται η δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτός πλούτος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δημόσια και κοινόχρηστα κτήματα κ.ά., διά του νέου ταμείου που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμα με το νέο μνημόνιο τίθεται σε κίνδυνο η ιδιωτική περιουσία των πολιτών με τους πλειστηριασμούς των τραπεζών. Επίσης οι επιλογές της κυβέρνησης προδιαγράφουν την καταστροφή του αγροτικού τομέα της οικονομίας.

Και όλα αυτά στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός παράνομου και επονείδιστου χρέους, του οποίου την παράταση αποπληρωμής υπόσχεται η μεταλλαγμένη πλέον ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποθηκεύοντας το ήδη βεβαρυμμένο μέλλον των επόμενων γενεών.

Αντί για την ομολογία της ήττας της και την ουσιαστική ανάληψη των ευθυνών της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η γύρω από αυτόν ηγεσία του κόμματος, αφού εξάγγειλε "έκτακτο συνέδριο" με "νέα σύνθεση" για μετά τις εκλογές και τη λειτουργία των θερινών τμημάτων της Βουλής, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση επιχειρώντας να "καθαρίσει το τοπίο" εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς όμως επιμένουμε στη διαγραφή του χρέους, στην κατάργηση των μνημονίων, στην ανασυγκρότηση της χώρας, στα οράματα και τις αξίες μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου των συνεπών δυνάμεως της ριζοσπαστικής Αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων.

Για τους λόγους που αναπτύσσουμε, αποχωρούμε από το μεταλλαγμένο, μνημονιακό και συστημικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι από τους καθημερινούς αγώνες για κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια.

Καλλιγιάννη Λουκία, μέλος Ν.Ε. Χανίων & Συντονιστικού ΟΜ Ανατολικού Τομέα Πόλης

Κουλουμπράκη Μαρία, μέλος Ν.Ε. Χανίων

Νικηφοράκης Μανούσος, μέλος Ν.Ε. Χανίων & Συντονιστικού ΟΜ Πλατανιά

Τζάρας Νίκος, μέλος Ν.Ε. Χανίων

Τζινευράκης Νίκος, μέλος Ν.Ε. Χανίων & συντονιστής ΟΜ Ανατολικού Τομέα Πόλης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News