Ειδήσεις

Ποια είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Β. Θάνου

Με 16 μέλη θα αποτελείται η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται αύριο το πρωί, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναφέρει tovima.gr.

Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και θα την ορκίσει ως υπηρεσιακή Πρωθυπουργό με σκοπό τη διενέργεια εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου.

Θα προηγηθεί τηλεφώνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους πολιτικούς αρχηγούς με το οποίο θα τους ενημερώνει για την αποτυχία των διερευνητικών εντολών να σχηματισθεί κυβέρνηση και εν συνεχεία ο Πρόεδρος θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα καταγράφει ποίοι πολιτικοί αρχηγοί (Αλ. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Δ. Κουτσούμπας) έχουν ταχθεί κατά της σύγκλισης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών  και ποίοι υπέρ (Ευ. Μεϊμαράκης, Στ. Θεοδωράκης, Π. Λαφαζάνης και Φώφη Γεννηματά).

Έως την τελευταία στιγμή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιχείρησε να πείσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Παραδίδοντας το μεσημέρι την τρίτη διερευνητική εντολή ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε (και μάλιστα με έντονο τρόπο) τη σύγκλιση του Συμβουλίου επικαλούμενος για άλλη μια φορά το Σύνταγμα.

Είπε συγκεκριμένα ότι «οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα του Συντάγματος και ότι «το Σύνταγμα δεν είναι για τηλεφωνικές συνομιλίες», αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διαβεβαίωσε ότι τηρείται κατά γράμμα το Σύνταγμα.

Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται η λίστα με τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι σχεδόν έτοιμη. Τα ονόματα που έως τώρα ακούγονται είναι:

Υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης,

Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης,

Υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης,

Υπουργός Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης,

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Μιχ. Σπουρδαλάκης,

Υπουργός Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι. Γιάγκος,

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Α. Μακρυδημήτρης,

Υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου,

Υπουργός Ναυτιλίας Χρ. Ζώης,

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.

Σχόλια