default-image

Τα πενάκια... σε μεγάλα κέφια

Ελλάδα
Τα πενάκια... σε μεγάλα κέφια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γελοιογράφοι έχουν έναν εντελώς δικό τους τρόπο για να αποδίδουν την πραγματικότητα μέσα από τα πενάκια τους! Ιδιαίτερα όταν ασχολούνται με την πολιτική επικαιρότητα, κάνουν πραγματικά μικρά θαύματα, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα και λέγοντας με μια εικόνα (άντε και μια λακωνική λεζάντα) πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούν να πουν εμβριθείς αναλύσεις- "σεντόνια"!

Μια και βρισκόμαστε στο πάρα πέντε από την προκήρυξη των εκλογών - τις οποίες επιδίωξε... με κάθε τρόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - είπαμε να συγκεντρώσουμε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα σκίτσα των τελευταίων εβδομάδων, που έχουν ως θέμα τον πρωθυπουργό και τις... περιπέτειές του.

Περισσότερο ή λιγότερο έξυπνα και καλοφτιαγμένα, τα σκίτσα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια δίνουν μια... εικόνα του πρωθυπουργού, όπως την είδαν με χιουμοριστικό τρόπο (αλλά και... δηκτική διάθεση) τα πενάκια των σκιτσογράφων.

1. Ο Αλέξης... Ροβινσώνας

Ιδιαίτερα έξυπνο το σκίτσο του Μαραγκού από το "Έθνος", καθώς ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται περίπου ως... Ροβινσώνας Κρούσος (κομπλέ με τη γενειάδα του) σε ένα ξερονήσι με σημαία "πολιτικό προσωπικό" να ρίχνει, αντί για μπουκάλια με μηνύματα, κάλπες στο πέλαγος. Αναμένοντας, προφανώς, τη διάσωσή του από τον "κυρίαρχο λαό".

2. Τα... εισαγωγικά

Η "μνημονιακή στροφή" του Αλέξη Τσίπρα σε ένα σκίτσο που τον παρουσιάζει να μιλά σε συνεργάτες του, λέγοντάς τους ότι, αντί να γίνει αριστερή παρένθεση, έγινε... αριστερός σε εισαγωγικά. Περίπου η κριτική δηλαδή που κάνει στον Αλέξη Τσίπρα όλη η αριστερή πτέρυγα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Ε, δεν είναι ο πρώτος "αριστερός", εδώ που τα λέμε...

3. Τα βάσανα της Περιστέρας...

Αυτό το σκίτσο θα μπορούσε να επιγράφεται ως "Τα βάσανα της Περιστέρας-Μπέτυ". Αν και συνήθως στα σκίτσα με ζευγάρια στο κρεβάτι την... κρεβατομουρμούρα αναλαμβάνει η γυναίκα, εδώ είναι ο πρωθυπουργός που δεν επιτρέπει στη σύζυγό του να κοιμηθεί αφού σχολιάζει μεγαλοφώνως τα... οράματά του!

4. Το 'σκισα...

Τη θυμάστε την επωδό «σκίζουμε τα μνημόνια» (δημιούργησε και μόδα, αφού... άρχισε να τα σκίζει και ο Αντώνης Σαμαράς, κατά δήλωσή του), με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις καρδιές των ψηφοφόρων; Ε, μετά την ψήφιση από το ΣΥΡΙΖΑ του... τρίτου μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας... θυμάται το σκίσιμο! Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

5. Πωλείται όπως είναι...

Και το τελευταίο σκίτσο μάς θυμίζει το περίφημο «εμείς θα παίζουμε το νταούλι και το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν». Το σετάκι νταούλι-ζουρνάς μάλλον δε χρησίμευσε, όπως αναμενόταν, και ο Αλέξης Τσίπρας καταφεύγει στις... Μικρές Αγγελίες για να το πουλήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News