Ειδήσεις

Αύξηση φοροδιαφυγής και στην Κρήτη-Στο στόχαστο οι "άτακτοι"

«Φουντώνουν» οι φορολογικές παραβάσεις, που διαπιστώνονται εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου σε όλα τα τουριστικά μέρη της χώρας, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία των ελέγχων, που έγιναν και όπου υπάρχουν και κρητικές αναφορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ανάμεσα σε άλλες ανά την επικράτεια τρεις επιχειρήσεις εστίασης του Νομού Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκαν αντίστοιχα 54, 32 και 16 παραβάσεις για μη έκδοσης αποδείξεων.

Σε δύο παραλιακά καφέ-μπαρ, με ενοικίαση ομπρελών στο Ηράκλειο και στη Ζάκυνθο, διαπιστώθηκαν 32 και 11 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων αντίστοιχα. Σε επιχείρηση πώλησης τουριστικών ειδών-mini market στον Νομό Λασιθίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 19 αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Η «Black list» για τους «άτακτους»

Μητρώο για τους «άτακτους», που αρνούνται να ελεγχθούν ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο φαινόμενο της παρεμπόδισης αλλά και του προπηλακισμού ελεγκτών, δημιουργώντας ταυτόχρονα βάση δεδομένων για τους «άτακτους» και οι ελεγκτές έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση των επιχειρηματιών που τους προπηλακίζουν και που ως επί το πλείστον φοροδιαφεύγουν.

Οι ελεγκτές μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνοντας και τον εισαγγελέα  Ταυτόχρονα οι ελεγκτές θα πρέπει να αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ελέγχων ειδικό φάκελο με πληροφορίες αναφορικά με την ημερομηνία του γεγονότος, πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων-μελών σε περίπτωση νομικού προσώπου, περίληψη του γεγονότος, στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης και τη νομική εξέλιξη του γεγονότος.

Σχόλια