Ειδήσεις

Παρέδωσε την εντολή με αιχμές ο Π.Λαφαζάνης

Λίγο μετά τις 14:00 παρέδωσε την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και παρέδωσε τη διευρευνητική εντολή. Στις δηλώσεις που έκαναν οι δυο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε την αντίθεσή του με το να γίνουν τηλεφωνικές επαφές του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι σύσκεψη Αρχηγών. "Το Σύνταγμα λέει για σύσκεψη όχι για τηλεφωνικές επαφές" είπε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε πως κανείς, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση δεν θα γίνει αλλά ο Προκόπης Παυλόπουλος θα τηλεφωνήσει ξεχωριστά στους πολιτικούς αρχηγούς. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν ανακοινώσει πως δεν θα παρίσταντο.

Αμέσως μετά, ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως όλα δείχνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η θυροκόλληση του διατάγματος για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

Σχόλια