Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βγει πρώτη"

Για τις «κλειστές πόρτες» συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ (πλην των ΑΝΕΛ), για τις πρόωρες εκλογές αλλά και για τις μέχρι τώρα κυβερνητικές αποφάσεις μίλησε σε συνέντευξή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Το Σύνταγμα πρέπει να τηρείται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, ας μην έρθει. Αλλιώς φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει το χατήρι στον κ. Τσίπρα», σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης.

«Οι εκλογές αυτές προκαλούνται με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα. Αντί να επιδιώξει να ευθυγραμμίσει την Κυβέρνηση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προκύψει μια νέα Κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή που θα υλοποιήσει το Μνημόνιο, επιλέγει πάλι να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Δεν ακούγεται αλαζονικό από τον κ.Τσίπρα, όταν λέει ότι δεν συζητάει με κανέναν άλλον πλην του Πάνου Καμμένου; Το μόνο πράγμα που ένωνε τον κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι το αντιμνημονιακό μένος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αντιμνημόνιο αναρωτιέμαι σήμερα τι τους συνδέει;».

Την εκτίμησή του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. «Η Νέα Δημοκρατία έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Πιστεύω ότι πρέπει να απευθύνει μια πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού τόξου - θα ενέτασσα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις δυνάμεις - για να σχηματίσει την ευρύτερη δυνατή Κυβέρνηση από τη Βουλή που θα προκύψει. Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει τελικά να καθίσει στο τραπέζι αυτό δεν το γνωρίζω, η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, πρέπει να του απευθύνει πρόταση».

«Το τρίτο μνημόνιο περιέχει δυο σκέλη: το διαρθρωτικό κομμάτι που θα εξακολουθώ να το υπερασπίζομαι και το δημοσιονομικό σκέλος όπου δυστυχώς το κόστος της 7μηνης διακυβέρνησης ήταν πάρα πολύ υψηλό», υπενθύμισε ο κ.Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ταυτόχρονα πως «μόνο με πυλώνα τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σχηματιστεί μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το μνημόνιο και θα βγει η χώρα από αυτό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να βγει πρώτο κόμμα γιατί δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Αν βγει πρώτο κόμμα σε τρεις μήνες θα είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση στην οποία είχαμε βρεθεί τον περασμένο Ιούλιο, θα ξαναρχίσει τις παλινωδίες, δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσει μια αποτελεσματική Κυβέρνηση και θα ξαναμπεί η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια. Δυστυχώς δεν πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας τον Ιανουάριο, επιβεβαιωθήκαμε στο 100%», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Τον Ιανουάριο ο κ. Τσίπρας μας πούλησε ένα πολύ ωραίο παραμύθι, ένα όνειρο θερινής νυκτός, το οποίο πληρώσαμε πολύ ακριβά. Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στις εκλογές χωρίς προεκλογικό αφήγημα και με ένα διασπασμένο κόμμα. Το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα αν βγούμε Κυβέρνηση είναι το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μια πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ που ουδέποτε ζήτησαν οι δανειστές», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

«Ένα πράγμα που έκανε καλά η Κυβέρνηση ήταν να προσλαμβάνει κόσμο και να διεκπεραιώνει διάφορες υποθέσεις στο δημόσιο. Εκεί που είχε μπει μια τάξη στη διαχείριση του προσωπικού επιστρέψαμε στις παλιές πελατειακές λογικές. Αρκεί να δείτε τις αποσπάσεις που έγιναν στο Υπ. Παιδείας», δήλωσε αναφερόμενος στις «πελατειακές» σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι που προσλήφθηκαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρέπει να απολυθούν ξανά, δεν γίνεται οποιοσδήποτε πολίτης να γίνεται μπαλάκι με αυτόν τον τρόπο».

Σχόλια