Ειδήσεις

Σήμερα η απολογία του 25χρονου Χανιώτη

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα ζήτησε και πήρε χθες από τον ανακριτή ο 25χρονος Χανιώτης που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής πυροβόλησε πέντε φορές τον 24χρονο γιο του δολοφόνου του πατέρα του.

Στο μεταξύ, σήμερα θα επιχειρηθεί να ξυπνήσουν οι θεράποντες γιατροί τον 24χρονο, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων. Σταθερή χαρακτήρισε την κατάστασή του ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Μανούσακας και τόνισε, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" πως σήμερα θα γίνει μια δοκιμή να τον ξυπνήσουν οι γιατροί, προκειμένου να δουν παράλληλα τι αντιδράσεις θα έχει και αν υπήρξε βλάβη.

Το θετικό, όπως μας είπε ο κ. Μανούσακας, είναι πως «η γενική εικόνα του είναι σταθερή» και ότι «δεν είναι εμπύρετος. Άρα αποφεύγουμε τις λοιμώξεις».

Ήδη έχει γίνει το πρώτο χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε η πρώτη σφαίρα που ήταν στο κεφάλι του ασθενούς. Όταν οι γιατροί κρίνουν, όπως μας είπε ο κ. Μανούσακας, θα προβούν και σε δεύτερο χειρουργείο, προκειμένου ν' αφαιρεθεί η δεύτερη σφαίρα που βρίσκεται πίσω από την καρωτίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια τρίτη σφαίρα, που έφαγε πίσω στην πλάτη και ήταν τελικά επιδερμική, έπεσε κατά τη μεταφορά του στο φορείο. Ουσιαστικά, οι δύο από τις πέντε - σύμφωνα με την Αστυνομία - σφαίρες που δέχτηκε ήταν αυτές που προκάλεσαν ζημιά, χωρίς ωστόσο εκείνη η σφαίρα που παραμένει στο λαιμό να έχει επηρεάσει κάποιο ζωτικό όργανο.

Η απόπειρα δολοφονίας του 24χρονου έγινε σε κοινή θέα μέσα σε καφετέρια στο κέντρο των Χανίων. Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του θύματος εκτίνει ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία του πατέρα του δράστη.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια