default-image

Το Σεπτέμβριο ο Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος

Κρήτη
Το Σεπτέμβριο ο Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος, Κλάδειος Διαδρομή (Νήσος Ντία-Καρτερός) θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2015 και η ημέρα διεξαγωγής του θα καθοριστεί ανάλογα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Ο αριθμός των συμμετεχόντων κολυμβητών με βατραχοπέδιλα ή αναπνευστική συσκευή, θα είναι περιορισμένος και θα επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γιατί σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, οι Αθλητές μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο προστατευτικό σκουφάκι και γυαλιά κολύμβησης.

Οι αθλητές της κατηγορίας αυτής, προκειμένου το άθλημα να συμπεριληφθεί στους επίσημους αγώνες της Πανελλήνιας κατάταξης και αναγνώρισης, πέραν της ξεχωριστής κατάταξης, θα συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού.

Οι κολυμβητές κατατάσσονται ξεχωριστά στην κατηγορία ανδρών γυναικών.

Οι κολυμβητές, ανάλογα με την ηλικία τους, κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Έως 19 ετών

2. Από 20-29 ετών

3. Από 30-39 ετών

4. Από 40-49 ετών

5. Από 50-59 ετών

6. Από 60-69 ετών

7. Από 70ετών και άνω

Οι Κολυμβητικοί Όμιλοι ή Σύλλογοι, προκειμένου οι αθλητές τους να λάβουν μέρος στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο, πρέπει να διαθέτουν ανάλογο σκάφος για τη συνοδεία τους. Στο σκάφος αυτό θα επιβαίνει ο προπονητής τους, ο οποίος θα τους παρακολουθεί και θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά τους.

Οι δεκαπέντε συμμετέχοντες κολυμβητές (κατά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με το χρόνο, ημερομηνία και ώρα, κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής τους στον αγώνα), θα συνοδεύονται από ισάριθμα σκάφη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Σκαφών Ηρακλείου, εφόσον διατίθενται. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διαθέσουν δικό τους σκάφος.

Το ανώτατο όριο χρόνου διεξαγωγής (διάρκειας) του αγώνα, ορίζεται στις πέντε (5) ώρες.

Επιπρόσθετα οι κολυμβητές πρέπει να προσκομίσουν έγκαιρα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου - Λιμενική Αστυνομία ή στο Γραφείο του Συλλόγου Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης & Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον Επιβατηγό Σταθμό του λιμανιού Ηρακλείου από ώρας 18:00-19:00 καθημερινά, πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση (από παθολόγο ή καρδιολόγο) στην οποία να αναγράφεται είναι ικανός να λαμβάνει μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και να υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Την παραμονή του αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες οφείλουν να παραβρεθούν μαζί με τους κυβερνήτες των συνοδών σκαφών, στα Γραφεία του Συλλόγου μας, προκειμένου να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και να λάβουν γνώση του κανονισμού διεξαγωγής του.  Όσοι δεν εμφανιστούν ή δεν καταθέσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους, αποκλείονται του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6974735685-6945354696».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News