default-image

Χαμόγελα ευτυχίας από τους επιτυχόντες στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Χαμόγελα ευτυχίας από τους επιτυχόντες στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλά ήταν και φέτος τα ποσοστά επιτυχίας τα οποία πέτυχαν οι μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι 141 επιτυχόντες υποδέχτηκαν με χαμόγελα αισιοδοξίας τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν μετά τις 10 π.μ. στις προθήκες των δύο Λυκείων.

Το 82% των διαγωνιζόμενων από τα δύο Γενικά Ενιαία Λύκεια της Ιεράπετρας εισάγονται στις πανεπιστημιακές σχολές και στα τμήματα των ΤΕΙ.

Η πρώτη των πρώτων από τους αριστεύσαντες της Ιεράπετρας είναι η Χρυσάνθη Τσικαλουδάκη του 1ου Λυκείου, που με 19.516 μόρια εισάγεται έκτη στη σειρά στη Νομική Αθήνας και θα ακολουθήσει το δικηγορικό επάγγελμα του πατέρα της.

Πρώτη από το 2ο Λύκειο ήταν η Χρυσάνθη Προϊστάκη με 19.300 μόρια, η οποία εισάγεται στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ.

Ο διευθυντής και οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τους αποφοίτους του σχολείου για τις επιτυχίες τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Εκφράζουμε  την ικανοποίησή μας για το υψηλό ποσοστό επιτυχίας, 82%, που σημείωσε το σχολείο (από τους 89 υποψηφίους που συμμετείχαν στις εξετάσεις του 2015 πέρασαν σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ οι 73).

Θέλουμε επίσης να πούμε και στους μαθητές που δεν πέτυχαν να εισαχθούν στις σχολές που επιθυμούσαν, να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους γιατί η ζωή είναι μπροστά τους», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Πού εισάγονται και τι λένε οι υψηλόβαθμοι

Τσικαλουδάκη Χρύσα (19.516 μόρια - Νομική Αθήνας): «Θέλω να συγχαρώ τους δασκάλους και τους καθηγητές μου για τη γνώση που μου προσέφεραν μέχρι σήμερα. Να συγχαρώ επίσης τους συμμαθητές μου που πέτυχαν το στόχο τους, και να πω σε εκείνους που είχαν υψηλότερους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν να μην απογοητεύονται, να συνεχίσουν την προσπάθεια και θα πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Είχα σαν πρώτη επιλογή μου τη Νομική Αθήνας όπου πέρασα έκτη γιατί πιστεύω ότι είναι  η σχολή που μου ταιριάζει, και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη που τα κατάφερα».

Προϊστάκη Χρυσάνθη (19.380 μόρια - Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ): «Στόχος μου ήταν από την αρχή η Αρχιτεκτονική του Αριστοτελείου. Είναι η σχολή που τελείωσε και ο πατέρας μου, στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου γεννήθηκε η μητέρα μου. Για τους λόγους αυτούς είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που τα κατάφερα. Δε με φοβίζει η κρίση που σήμερα μαστίζει τον κατασκευαστικό κλάδο. Πιστεύω ότι όταν θα παίρνω το πτυχίο μου το τοπίο θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές μου που ήταν πάντα δίπλα μου».

Σκορδυλάκης Κωνσταντίνος (19.282 μόρια - Νομική Αθήνας: «Οι εξετάσεις δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μικρή δοκιμασία. Στόχος μου ήταν η εισαγωγή μου στη Νομική της Αθήνας, πράγμα που πέτυχα με τη βοήθεια του Θεού, των γονιών μου και των καθηγητών μου. Τους ευχαριστώ όλους καθώς και τους φίλους μου, που με στήριξαν στη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων».

Κουρουπάκης Εμμανουήλ (19.270 μόρια - 2ος στην Ιατρική Ηρακλείου): «Κατάφερα να εισαχθώ δεύτερος στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου και αυτό με γεμίζει χαρά και ευθύνη γιατί ξέρω ότι είναι μια απαιτητική σχολή στο καλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας μας. Προφανώς ήταν η πρώτη μου επιλογή και ελπίζω η Ιατρική επιστήμη να μου προσφέρει τα κίνητρα, για να αφιερώσω την επαγγελματική μου καριέρα σε αυτό το ανθρωπιστικό λειτούργημα».

Περουλάκης Μιχαήλ (18.771 μόρια - Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Αθήνας): «Στόχος μου με τα 18.771 μόρια που συγκέντρωσα ήταν η εισαγωγή μου στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Τα κατάφερα με πολύ εντατικό διάβασμα και περιορισμό την τελευταία χρονιά στον ελεύθερο χρόνο και στις εξόδους. Το μυστικό της επιτυχίας μου ήταν οι γερές βάσεις, το συστηματικό διάβασμα, και η βοήθεια των καθηγητών, των φροντιστών και της οικογένειάς μου».

Λαμπράκης Γιώργος (18.687 μόρια - Φαρμακευτική Αθήνας): «Τα κατάφερα να περάσω στη Φαρμακευτική Αθήνας με καλή οργάνωση και σωστό πρόγραμμα στο διάβασμα. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι φροντιστές μου, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου στο να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρώτη μου επιλογή ήταν σίγουρα η Φαρμακευτική και λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου. Τη φοιτητική ζωή τη φαντάζομαι με διασκέδαση αλλά και πάρα πολλή μελέτη».

Χατζάκης Γιάννης (18.559 μόρια - Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Θεσσαλονίκης): «Πέτυχα να εισαχθώ στη σχολή που με ενδιέφερε γιατί έγραψα πολύ καλά στα μαθήματα βαρύτητας. Ήμουν πάντα συνεπής στο διάβασμά μου χωρίς να αφήνω πίσω μου κενά. Τον τελευταίο χρόνο διάβασα πιο εντατικά, χωρίς όμως υπερβολές και ξενύχτια. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου και τους γονείς μου για τη στήριξη που μου παρείχαν».

Παθιάκης Μάριος (18.548 μόρια - Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας): «Στόχος μου ήταν από την αρχή η εισαγωγή μου στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, επηρεασμένος από τα αδέρφια και τον πατέρα μου. Οφείλω την επιτυχία μου στους γονείς μου που με στηρίζουν τόσα χρόνια, στους καθηγητές μου και στο ανελέητο διάβασμα των τελευταίων χρόνων».

Βορριά Αλεξάνδρα (18.269 μόρια - Ιατρική Ηρακλείου): «Πέτυχα με την πτώση των βάσεων να εισαχθώ στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου και είμαι όσο δεν πάει ικανοποιημένη και χαρούμενη που έδωσα μεγάλη χαρά και στους γονείς μου. Το όνειρό μου είναι να γίνω παιδίατρος. Πάντα το ήθελα για να βοηθώ τα παιδιά».

Χατζάκη Αικατερίνη (18.133 μόρια - Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Θεσσαλονίκης): «Πέτυχα το στόχο μου που ήταν να ακολουθήσω σπουδές σε μια οικονομική σχολή με προοπτική. Διάβαζα πάρα πολύ αλλά χωρίς στερήσεις. Έβγαινα τα σαββατοκύριακα, αλλά τον τελευταίο χρόνο περιόρισα πράγματα που αγαπώ. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η συγκέντρωση στο στόχο που βάζει ο καθένας. Έπειτα χρειάζεται υπομονή και επιμονή».

Λαθουράκη Δέσποινα (17.708 μόρια - Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Αθήνας): «Είμαι ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα, και από την εισαγωγή μου στη σχολή που ήθελα. Το έψαξα πάρα πολύ και κατέληξα σε αυτήν την επιλογή. Για να φτάσεις την επιτυχία χρειάζεται ψυχραιμία, καλή ψυχολογία  και μεθοδικότητα. Ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη όσους ήταν δίπλα μου, με ανιδιοτέλεια και χωρίς υποκρισία».

Δρακάκη Ελπινίκη (17.571 μόρια - Μαθηματικών Θεσσαλονίκης): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, που ήρθε με αρκετό διάβασμα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και από την εισαγωγή μου στη σχολή της πρώτης μου επιλογής. Η επιτυχία ήρθε με τη βοήθεια που είχα από τους γονείς μου, τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και τους φίλους μου. Τους ευχαριστώ όλους».

Καπαράκη Μαρία (17.318 - Φιλολογία Αθήνας): «Τελικά φαίνεται ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Πέρασα στη Σχολή Φιλολογίας Αθήνας  και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και χαρούμενη γι' αυτό. Διάβασα πάρα πολύ, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Διάβασα με σύστημα και χωρίς υπερβολές. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν και να πω ότι φαντάζομαι πολύ συναρπαστική τη φοιτητική ζωή. Τα καλύτερα έρχονται και πρέπει να τα ζήσουμε».

Περαντωνάκη Σοφία (17.297 μόρια - Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών): «Το Μαθηματικό και η Πληροφορική ήταν στις πρώτες μου επιλογές. Πέρασα στο Μαθηματικό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο για την υποστήριξή τους. Φέτος το διάβασμα ήταν πιο συστηματικό και πιο οργανωμένο. Χρειάζεται πάντα η συνέπεια και η διάθεση για να πετύχεις υψηλούς στόχους».

Διακάκη Ευαγγελία (17.198 - Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών): «Στόχος μου ήταν οι πολυτεχνικές σχολές και τα κατάφερα να μπω σε εκείνη που με ενδιέφερε περισσότερο. Η επιτυχία ήρθε με καλή οργάνωση στο διάβασμά μου. Στους δυο τελευταίους μήνες το διάβασμα ήταν πιο εντατικό αλλά χωρίς υπερβολές. Με βοήθησαν στην προσπάθειά μου οι φροντιστές μου, οι καθηγητές μου και η μητέρα μου».

Παράσογλου Μαρίνα (17.124 μόρια - Χημικών Μηχανικών Πάτρας): «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί πέρασα στη Σχολή Χημικών Μηχανικών Πάτρας. Διάβαζα περισσότερο τον τελευταίο χρόνο. Στερήθηκα τη γυμναστική και τις εξόδους. Διάβαζα συστηματικά και ξενυχτούσα όποτε ήταν απαραίτητο. Ευχαριστώ τους γονείς  μου, τους φροντιστές μου και τους φίλους μου γιατί ήταν πάντα δίπλα μου».

Μπιλιανάκη Γεωργία (17.115 μόρια - Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας): «Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, γιατί κατάφερα να περάσω στη σχολή που με ενδιέφερε πάνω απ' όλα.Είχα σύστημα και καλή οργάνωση στο διάβασμά μου, χωρίς υπερβολές και ξενύχτια. Φαντάζομαι ότι η φοιτητική ζωή θα έχει την ανεμελιά της αλλά και πάρα πολλές υποχρεώσεις».

Γρηγορίου Κωνσταντίνος (16.782 μόρια - Φυσικοθεραπείας Αθήνας): «Στόχος μου βασικός ήταν η εισαγωγή στη Σχολή Φυσιοθεραπείας Αθήνας. Διάβαζα πολύ μεθοδικά και δεν άφηνα ποτέ κενά πίσω μου. Στερήθηκα ορισμένα πράγματα αλλά μόνο τον τελευταίο χρόνο. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους φίλους μου και τους φροντιστές μου για τη στήριξη».

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News