default-image

Αδιέξοδη η τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα-Λαφαζάνη

Ελλάδα
Αδιέξοδη η τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα-Λαφαζάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης με το γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του Κόμματος ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί το ΚΚΕ, από θέση αρχής, δε συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης - ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη - με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής.

Από αυτή την άποψη - επισήμανε - «θεωρούμε κοροϊδία και σόου τη διαδικασία, έτσι όπως διεξάγεται, για να την αξιοποιούν τα κόμματα που παίρνουν την εντολή, σε βάρος των άλλων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δε δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δε διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος, τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News