default-image

Πλοίο με μετανάστες στα νότια των Χανίων

Κρήτη
Πλοίο με μετανάστες στα νότια των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι λιμενικές Αρχές μετά τον εντοπισμό στα διεθνή ύδατα νότια των Χανίων σκάφους στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 220 μετανάστες.

Το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Παλαιόχωρας εμπορικό πλοίο το οποίο μεταφέρει πάνω από 220 μετανάστες.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις λιμενικές Αρχές ότι, νότια της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε διερχόμενο πλοίο, το οποίο κατευθύνεται προς το πλησιέστερο λιμάνι, πιθανότητα της Παλαιόχωρας, προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Ήδη οι τοπικές Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, έτσι ώστε με την άφιξή τους να ακολουθηθεί η διαδικασία που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μεταφερθούν στα Χανιά, πιθανότατα στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς Ηλεκτρικής, και μετά την καταγραφή τους να γίνει η προώθησή τους στην Αθήνα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News