default-image

Φ. Γεννηματά: "Καρφιά" και προτάσεις για κατηγορίες ανέργων

Ελλάδα
Φ. Γεννηματά: "Καρφιά" και προτάσεις για κατηγορίες ανέργων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «καρφιά» της κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ανεργίας αλλά και τις προτάσεις της κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις για κατηγορίες ανέργων.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης λιμνάζουν επί μήνες προγράμματα 800 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας. Είναι ντροπή» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η ίδια ανέφερε ότι «έχουμε ανάγκη από ένα νέο συνδικαλισμό. Έχουμε ανάγκη από νέο πολιτικό λόγο. Λόγο αληθινό. Άλλες συμπεριφορές. Με ήθος. Να εργαστούμε όλοι μαζί, χωρίς πισωγυρίσματα.»

Οι προτάσεις για την ανεργία:

«-Με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, λιμνάζουν επί 8 μήνες εγκεκριμένα προγράμματα 800 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, με εμπροσθοβαρείς δράσεις.

Από αυτά μόλις πρόσφατα φάνηκε να προχωρεί ένα πολύ μικρό μέρος για την Κοινωνική εργασία.

Ζητώ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή των συγκεκριμένων δράσεων, που θα συμβάλλει στην απασχόληση 140.000 ανέργων.

Να προχωρήσει με την σύμπραξη των Κοινωνικών εταίρων (για συμβουλευτικές υπηρεσίες), ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

-Να υλοποιηθούν άμεσα τα προγράμματα απόκτησης εργασίας εμπειρίας για νέους ανέργους. Στόχος η ένταξη 80.000 νέων ανέργων.

-Να υλοποιηθούν τα προγράμματα που αφορούν την επανένταξη ανέργων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις (με αιχμή αυτούς που είναι άνω των 45 ετών) με επανεκπαίδευση, διευκόλυνση αλλαγής κλάδου και αντικειμένου εργασίας και επιδότηση πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος η ένταξη 80.000 ακόμα ανέργων.

-Να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν μειώσεις του κύκλου εργασίας τους από την κρίση (και τα capital controls), αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας. Τα κίνητρα μπορούν να περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News