Ειδήσεις

Όλα του γάμου δύσκολα

Η προσπάθεια λέει επανασύνδεσης ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ για την ώρα όχι μόνο κολλάει στο "βέτο" Βενιζέλου, αλλά και στη μορφή που θα πάρει.

Πέριξ της Φώφης , θέλουν την διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ και την προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ ως άτομα και μάλιστα με "φραγή" σε πρόσωπα όπως λένε σαν του Ξυνίδη, του Πεταλωτή και του Καρχιμάκη. Την άποψη αυτή δεν την συμμερίζονται όλοι όμως πέριξ της Φώφης , οι πιο "ανοιχτοί" στη συνεργασία υποστηρίζουν οτι το πολιτικό κέντρο επείγει να συσπειρωθεί για μην εξαφανιστεί στις εκλογές και η μορφή που θα πάρει αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας.

Στο περιβάλλον Παπανδρέου επίσης μιλούν για σύμπραξη δυνάμεων και όχι προσώπων, άρα προτιμούν κάτι όπως το "μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ" με τάσεις και κινήσεις σε σύμπραξη. Είναι και η επίσημη ΔΗΜΑΡ δια του νέου Προέδρου της Θεοχαρόπουλου, που μιλάει για συνεργασία κομμάτων και κινήσεων στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας  και του κέντρου, άρα πως το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσει με τη ΔΗΜΑΡ αλλά για το ΚΙΔΗΣΟ θα ζητάει αυτοδιάλυση;

Στην εκλογική στενότητα όλοι ψάχνουν το μέγιστο όφελος, ώστε την επομένη της κάλπης να μπορούν να στέκονται τα κόμματα τους και με έναν-δύο βουλευτές, αλλά φυσικά το ΠΑΣΟΚ είναι άγνωστο αν θα συναινέσει έτσι σε μείωση των ήδη μειωμένων βουλευτών του.  

Γ.Σ.

Σχόλια