Ειδήσεις

Υπογραφή συμβάσεων άρδευσης σε Τέμενος και Αυγενική

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων κατασκευής σημαντικών έργων υποδομής για τον αγροτικό κόσμο στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στη Λότζια.

Πρόκειται για τα «Δίκτυα Διανομής δεξαμενής Δ4 Αρδευτικού έργου Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, Δήμου Ηρακλείου» ύψους 244.827,45 ευρώ  και για το «Αρδευτικό Αυγενικής Β Φάση, Δήμου Ηρακλείου» ύψους 295.815,90 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να αρδεύσει την αγροτική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους αξιοποιεί με σειρά έργων τις γεωτρήσεις της περιοχής, κυρίως όμως τα επεξεργασμένα απόβλητα που προέρχονται από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου. Έτσι με το συγκεκριμένο έργο, «Δίκτυα Διανομής δεξαμενής Δ4 Αρδευτικού έργου Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, Δήμου Ηρακλείου», θα κατασκευαστούν αγωγοί διανομής του νερού συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων για την άρδευση της αγροτικής περιοχής από τη δεξαμενή Δ4. Επίσης πρόκειται να τοποθετηθούν 80 κολεκτέρ διανομής.

Η σύμβαση για τη δεύτερη φάση του αρδευτικού της Αυγενικής, προβλέπει την αξιοποίηση δύο αρδευτικών γεωτρήσεων στην περιοχή «Γιάννουλες» καθώς και την αξιοποίηση του χειμάρρου «Μανταλένιου», με την τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων και την κατασκευή δύο δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 572 κυβικών.

Τέλος προβλέπει την κατασκευή ενός μικρού φράγματος που θα καλύπτει τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής χωρίς τη χρήση γεωτρήσεων κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου.

Σχόλια