Ειδήσεις

Θεοδωράκης προς Λαφαζάνη: Μην κατεβείτε στις εκλογές

Να μην κατέλθει στις εκλογές η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προτρέπει ο Μίκης Θεοδωράκης τον πρώην υπουργό, επισημαίνοντας πως επιβεβαιώνεται η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, απάντησε στις προτροπές του Μίκη Θεοδωράκη για μη συμμετοχή της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές, λέγοντας πως «θα ακολουθήσουμε το ΟΧΙ μέχρι τέλους».

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως «αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής. Θα υπάρχουν τότε μπροστά σας δύο ενδεχόμενα: Είτε ως αντιπολίτευση να λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- να έχετε το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ως παλιός σύντροφος και φίλος σου, καλώ εσένα και τους οπαδούς του νέου κόμματος να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του Λαού μας. Και αύριο, όταν ανδρωθεί, θα είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορεί να λυτρώσει οριστικά την πατρίδα μας και να χαρίσει στον Λαό μας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Περηφάνια».

Στην απάντησή του ο κ. Λαφαζάνης, αναφέρει μεν ότι καταλαβαίνει πλήρως τις ανησυχίες του κ. Θεοδωράκη για τους κινδύνους της συμμετοχής της Λαϊκής Ενοτητας στις εκλογές και εκπροσώπησής στη Βουλή, αλλά αποσαφηνίζει ότι «η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της Λαϊκής Ενότητας».

Άλλωστε, όπως επισημαίνει, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές που ακολουθούν τη «Λαϊκή Ενότητα» είχαν την «ευκαιρία» να συμβιβασθούν και να παραμείνουν στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Αντιστάθηκαν, όμως και δεν το έπραξαν, δεν θα συμβιβασθούν και αύριο όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε, θα ακολουθήσουμε το «ΟΧΙ» μέχρι τέλος» συμπλήρωσε.

Κατά τα άλλα, προσθέτει ο ίδιος και οι συμμετέχοντες στη «Λαϊκή Ενότητα» είναι έτοιμοι, «έτσι και αλλιώς και ανεξάρτητα από τη δεδομένη συμμετοχή μας στην εκλογική μάχη, να συναντηθούμε στο Παλλαϊκό Μέτωπο, στο οποίο μας καλείς».

Σχόλια