Ειδήσεις

"Ενίσχυση" 320 εκατ. σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για καταβολή συντάξεων

Επιχορηγήσεις ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ για να καταβληθούν κανονικά οι κύριες συντάξεις θα χρειαστούν ο ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ και το Ταμείο Νομικών.

Η επιχορήγηση των τριών αυτών ελλειμματικών ταμείων από το Λογαριασμό Αλληλεγγύης Συνταξιούχος του ΑΚΑΓΕ προβλέπεται στο σχεδιασμό, που υλοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Με απόφαση του Δημήτρη Μάρδα και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, το Tαμείο Nομικών θα λάβει 20 εκατ. ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις (η πρώτη αυτό τον μήνα και η δεύτερη στις 24 Σεπτεμβρίου), ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα παρακρατείται εισφορά υπέρ του Λογαριασμού Eνίσχυσης Δικηγόρων Eπαρχιών (ΛEΔE) από τους δικηγόρους.

Ποσό 120 εκατ. ευρώ θα δοθεί στον OAEE είτε από κατανομή κονδυλίων του προϋπολογισμού είτε από το Aσφαλιστικό Kεφάλαιο Aλληλεγγύης Γενεών, ενώ το IKA υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περί τα 180 εκατ. ευρώ επιπλέον των 210 εκατ. ευρώ που κάθε μήνα δανείζεται από τα Tαμεία των εργαζομένων της ΔEH (100 εκατ. ευρώ), των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων (40 εκατ. ευρώ) και του Δημοσίου (70 εκατ. ευρώ).

Σχόλια