default-image

Έρχεται μείωση 8% επικουρικών συντάξεων

Οικονομία
Έρχεται μείωση 8% επικουρικών συντάξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 8%, που λαμβάνουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι από το ΕΤΕΑ έρχεται πιθανόν τον Οκτώβριο, μετά την ενοποίηση του ΕΤΕΑ στο Ενιαίο Επικουρικό 11 Ταμείων, που θα γίνει από 1η Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπεγράφη από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλο Χαϊκάλη.

Πιο αναλυτικά, μείωση 8% έρχεται στις επικουρικές συντάξεις που λαμβάνουν 1.240.000 συνταξιούχοι από το ETEA, μετά τη «μεταφορά» στο Eνιαίο Eπικουρικό έντεκα Tαμείων και 146.000 συνταξιούχων τους. Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα αποφασιστεί τον Oκτώβριο αν, όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν βρεθούν έως τότε «ισοδύναμα» για τη μη εφαρμογή της «ρήτρας» μηδενικού ελλείμματος.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει προτείνει ακόμη και την ενοποίηση κύριων και επικουρικών ταμείων παρά το διαφορετικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους.

O υφυπουργός Kοινωνικής Aσφάλισης Π. Xαϊκάλης κοινοποίησε την εγκύκλιο για την υποχρεωτική ενοποίηση, από την 1η Σεπτεμβρίου, των έντεκα Tαμείων - NΠΔΔ σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και του ν. 4336/15.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News