default-image

Ρέυθυμνο: Η άλωση της Πόλης επί σκηνής

Πολιτισμός
Ρέυθυμνο: Η άλωση της Πόλης επί σκηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράσταση αξιώσεων με το έργο "Πόλις εάλω" του Γιώργη Καλογεράκη, Ρεθεμνιώτη συγγραφέα και ποιητή, που συγκίνησε το κοινό του Ρεθύμνου στις 18 και 19 Ιουλίου και το κοινό στο Ατσιπόπουλο στις 8 Αυγούστου, τώρα και στην Πηγή!

Θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού, από τη Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα της Πηγής. Το έργο έχει αναφορά στα γεγονότα της αλώσεως του 1453, αλλά φαντάζει τραγικά επίκαιρο στις μέρες μας, καθώς είμαστε σε ασφυκτικό κλοιό πολιορκίας με την επαπειλούμενη άλωση πάνω από τα κεφάλια μας.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Συλλογικά η Ομάδα. Σκηνικά: Μάρκου Γεωργία, Πλαΐτης Αντώνης. Κοστούμια: Καλογεράκης Γιώργης, Τσιμπισκάκη Πόπη. Μουσική: Ζαχαράκης Αντώνης, Καυκαλάς Σήφης. Τραγούδι: Γαβαλάς Νίκος, Καυκαλάς Σήφης, Κουιδή Ηρακλεία, Πλαΐτης Αντώνης, Χνάρη Μαρία. Εγγραφή ήχου: Ζαχαράκης Αντώνης. Χορογραφίες: Σαραντίδης Δημήτρης. Φωτογραφίες: Καψαλάκης Μιχάλης, Τσάβαλος Γιάννης. Κατασκευή σκηνικού: Μαμαλάκης Κώστας, Πελαντάκης Μάρκος, Ροδινός Μανόλης, Σαραντίδης Δημήτρης. Φροντιστήριο: Πλαΐτης Αντώνης, Τζωρτζινάκης Γιώργης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ανδρεδάκης Αντώνης, Ανδρεδάκης Γιώργος, Γαβαλάς Νίκος, Καυκαλάς Σήφης, Κοντογιάννης Κωστής, Κουιδή Ηρακλεία, Λογιάκη Ειρήνη, Μαμαλάκης Κώστας, Μαρκίδη Μαρία, Μάρκου Γιωργία, Μαστοράκης Κώστας, Μεργέμογλου Κωστής, Παυλίδου Κατερίνα, Πελαντάκης Μάρκος, Πλαΐτης Αντώνης, Ροδινός Μανόλης, Σαββάκης Κώστας, Σαραντίδης Δημήτρης, Τζωρτζινάκης Γιώργης, Τσάβαλος Γιάννης και Χνάρη Μαρία.

Την παράσταση συνοδεύει, ως είθισται, ένα κατατοπιστικό βιβλίο με πλήθος στοιχείων για την Ομάδα, το έργο αλλά και την ίδια την άλωση. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News