Ειδήσεις

Εκτός λίστας ο Αλέξης Μητρόπουλος

Δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στις λίστες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ο αλέξης Μητρόπουλος. Η σχετική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε κεντρικά sites, είναι "οριστική" και έχει ως αφορμή την υπόθεση φοροδιαφυγής  για την οποία  ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, αλλά οι βαθύτερες αιτίες είναι... πολιτικές.

Κι ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αλλά και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η υπόθεση είναι παραγραμμένη και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί παράνομο, το ereportaz δημοσιεύει τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ στην οποία αναφέρεται πως «το δικαίωμα του Δημοσίου δεν υπέκυψε σε παραγραφή». Αυτό είναι άλλωστε και το σκεπτικό του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση που ζήτησε την άρση της ασυλίας, ότι δηλαδή το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης δεν έχει παραγραφεί.

Είναι σαφές πως μέσα στο απόλυτα ρευστό πολιτικό σκηνικό μέσα στο οποίο η χώρα πάει σε εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει πάση θυσία να αποφύγει να ρισκάρει το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο διατηρεί έναντι της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον που από τα ίδια τα έγγραφα δεν προκύπτει σαφώς πως ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι "εντάξει" στις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο.

Μπορεί η υπόθεση φοροδιαφυγής να επανήλθε χθες Τρίτη στην επιφάνεια, ωστόσο η δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου της Βουλής έχει συσσωρευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα.  Ο προβληματισμός σχετίζεται τόσο στην ψήφο «παρών» που έδωσε στις 14 Αυγούστου για το τρίτο μνημόνιο, όσο και στη συνεχή του παρουσία σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ όπου μιλούσε για ένα μνημόνιο χειρότερο απ' τα προηγούμενα, ενώ τάσσονταν υπέρ μιας κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), παρά την κατηγορηματική απόρριψη αυτού του σεναρίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γενικώς στον Αλέξη Μητρόπουλο καταλογίζονται "προσωπικές στρατηγικές" που βρίσκονται μακριά αυτών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αναμένεται να έχει εντός του επόμενου διαστήματος επαφές με άλλους πολιτικούς χώρους - ήδη αναφέρεται ως πιθανός... επόμενος σταθμό του, το "Ποτάμι".

Σχόλια