default-image

Χανιά: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος για τις 5 σφαίρες

Κρήτη
Χανιά: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος για τις 5 σφαίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 25χρονος Χανιώτης που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής πυροβόλησε πέντε φορές τον 24χρονο γιο του φονιά του πατέρα του.

Η διπλή τραγωδία στα Τσικαλαριά Χανίων το 2011 όπλισε το χέρι του και δίχως να υπολογίσει τίποτα και κανέναν, ούτε καν τους θαμώνες καφετέριας-μπαρ της οδού Καλλεργών, όπου αντίκρισε το θύμα, ο νεαρός δράστης, σε ήρεμη κατάσταση, σχεδόν εξ επαφής άρχισε να πατά τη σκανδάλη ενός πιστολιού 765.

Οι σφαίρες γάζωσαν κυριολεκτικά το θύμα, που δέχτηκε μια στο θώρακα, μια στον τράχηλο, μια στο κεφάλι και δύο στη σπονδυλική στήλη.

Το σκηνικό έκοψε τις ανάσες δεκάδων παρευρισκομένων, ενώ αιμόφυρτος καταγής έπεφτε ο 24χρονος. Μέχρι και σήμερα το θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τη βεντέτα. Υπενθυμίζεται πως πριν τέσσερα χρόνια είχαν διαπληκτιστεί οι πατεράδες θύτη και θύματος, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο του ενός και το βαρύτατο τραυματισμό του γιου του άλλου. Αιτία ήταν ένας ασήμαντος καβγάς μεταξύ των δύο ανήλικων παιδιών τους έξω από το Λύκειο Μουρνιών.

Ο 43χρονος τότε πατέρας του 25χρονου δράστη με μια ξύλινη ράβδο που κρατούσε στα χέρια του είχε προσπαθήσει να χτυπήσει τον 53χρονο τότε πατέρα του 24χρονου θύματος. Ο 53χρονος χρησιμοποίησε όπλο και πυροβόλησε μία φορά για εκφοβισμό στον αέρα.

Από το βλήμα του εκφοβιστικού πυροβολισμού τραυματίστηκε, όμως, ακούσια ο 17χρονος γιος του, ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του 1ο ορόφου του σπιτιού τους. Μετά το σκηνικό αυτό, ο 53χρονος με το ίδιο όπλο έριξε τρεις σφαίρες στο 43χρονο και τον σκότωσε.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News