default-image

Πόλεμος δηλώσεων και διαρροών από Μαξίμου και Συγγρού

Ελλάδα
Πόλεμος δηλώσεων και διαρροών από Μαξίμου και Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στους δύο κύριους διεκδικητές της ψήφου των πολιτών, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Την Τρίτη υπήρξε σειρά επιθετικών δηλώσεων και διαρροών με οξύ περιεχόμενο, την ώρα που οδεύει σταδιακά προς το τέλος της και η διαδικασία της τρίτης διερευνητικής εντολής, οπότε και προβλέπεται ο Προκόπης Παυλόπουλος να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνεδρίαση.

Γεροβασίλη: «Η γραφικότητα δεν κρύβει την αμηχανία Μεϊμαράκη»

Το απόγευμα της Τρίτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε και πάλι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να αποφύγει τις κάλπες: «Όση γραφικότητα και αν επιστρατεύσει ο κ. Μεϊμαράκης, δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, αντιμέτωπη με τη λαϊκή ετυμηγορία. Γι' αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση - την οποία ο ίδιος ζήτησε στη Βουλή - ή έστω να την καθυστερήσει για μερικές ώρες.

Αυτό που απασχολεί τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι το καλό του τόπου, αλλά το πώς θα αποφύγει να διαχειριστεί εκλογικά την πολιτική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας. Κατάρρευση η οποία είναι αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι λίστες φοροφυγάδων κρυβόντουσαν στα συρτάρια, εξέχοντα μέλη των κυκλωμάτων αυτών συμμετείχαν στα κυβερνητικά επιτελεία, η διαπλοκή επέβαλε τους όρους της, τα Μνημόνια υπογράφονταν εν λευκώ και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε προς τέρψιν των δανειστών μας ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο.

Κάποιοι, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά, επιδιώκουν να κρατούν το πολιτικό τοπίο όσο πιο θολό γίνεται. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι ώρα να δώσει ο ελληνικός λαός ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή τετραετίας. Αν το συμφέρον της χώρας δεν ταυτίζεται με τις μικροπολιτικές επιδιώξεις του κ. Μεϊμαράκη, το πρόβλημα είναι δικό του. Όχι της ελληνικής κοινωνίας».

Ν.Δ.: «Η κ. Γεροβασίλη εκπροσωπεί και τον Πρόεδρο;»

Σε απάντηση των παραπάνω, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από πότε η κ. Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος εκδίδει ανακοινώσεις και ως εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας; Το Σύνταγμα προβλέπει δύο συνεδριάσεις:

Η μία για τη διερεύνηση σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα που φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει, διότι δε θέλει ο κ. Τσίπρας.

Και η δεύτερη για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που δε δημιουργεί καμία καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία.

Αλήθεια, ποιοι θα είναι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τους οποίους το Σύνταγμα ορίζει ότι πρέπει να έχουν την ευρύτερη αποδοχή; Μόνο ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει την πρότασή του;

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μετατρέψει την υπηρεσιακή κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής σε μονοκομματική δική του;».

Χρυσοβελώνη: «Όψιμο το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για τα βάρη στους πολίτες»

Λίγο νωρίτερα, «ομοβροντία» εξαπέλυσε και ο μέχρι σήμερα κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, διά στόματος της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, που «καυτηρίασε» το... όψιμο ενδιαφέρον Μεϊμαράκη και Ν.Δ. για το δυσβάσταχτο κόστος των μέτρων:

«Είναι εντυπωσιακό αλλά και ενδεικτικό του θράσους ότι στο σπίτι του κρεμασμένου, δηλαδή στη Ν.Δ., επιμένουν να μιλούν για σχοινί. Και λόγω πανικού ενόψει της επικείμενης οδυνηρής εκλογικής ήττας, "θυμήθηκαν" να εκφράσουν τη δήθεν ευαισθησία τους για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας: «Προφανώς λόγω επιλεκτικής μνήμης, στη Ν.Δ. θέλουν να ξεχνούν και να απωθούν στο υποσυνείδητό τους, τη μακρά σειρά των δυσβάσταχτων και οδυνηρών μέτρων που πήραν σε βάρος της μεσαίας τάξης, των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων και των συνταξιούχων κατ' εντολήν των δανειστών και - το κυριότερο - χωρίς να διαπραγματευτούν στο παραμικρό».

«Στη Ν.Δ. θα ήθελαν να έχουν ξεχάσει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν αύξησε απλώς αλλά εκτόξευσε τη φορολογία των ελευθέρων επαγγελμάτων, καθώς επίσης και τη φορολογία για τους εργαζόμενους που κερδίζουν περισσότερα από 21.000 ευρώ ετησίως, στραγγαλίζοντας κυριολεκτικά τη μεσαία τάξη και τους μισθοσυντήρητους», σημειώνει στη συνέχεια της δήλωσής της η κ. Χρυσοβελώνη, καταλήγοντας: «Επειδή στη Ν.Δ. έχουν επιλεκτική μνήμη, αυτό δε σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει τις συνέπειες των μέτρων που "ένιωσαν στο πετσί" τους τα προηγούμενα χρόνια».

Ν.Δ.: «Αντί ο Τσίπρας να κρύβεται ας εμφανιστεί»

Από τη Συγγρού και το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε προηγηθεί ανακοίνωση με την οποία στοχοποιείτο η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μη συναντηθεί αυτοπροσώπως τόσο με τον κ.Μεϊμαράκη όσο και με τον κ. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος:

«Αντί ο κ. Τσίπρας να κρύβεται και να σχολιάζει με διαρροές, ας εμφανιστεί όπως ρητά επιτάσσει το Σύνταγμα, και υπεύθυνα ζητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών. Όσον αφορά στα περί κοινωνικής ευαισθησίας, την απάντηση δίνουν τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει το τερατώδες Μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Μαξίμου: «Δε μας λένε πόσο θα κόστιζαν τα "δικά τους" πλεονάσματα»

Για «ολοκληρωτική σύγχυση» στην οποία έχει περιέλθει η Ν.Δ., εξαιτίας του «άγχους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών», κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, με αφορμή non paper του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο οποίο απαριθμούνται 14 μέτρα που "έρχονται" κατά τη Ν.Δ.

Οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία «από τη μια προειδοποιεί το λαό για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, και από την άλλη ζητάει αναβολή των εκλογών και κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» προκειμένου να συμμετάσχει στην εφαρμογή τους».

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «η τεκμηρίωση της Ν.Δ. παραλείπει φυσικά να αναφερθεί στο πόσο επώδυνα θα ήταν τα μέτρα με τα θηριώδη πλεονάσματα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχτεί». Ακόμη, η Ν.Δ. παραλείπει - όπως τονίζουν - να αναφερθεί και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε μέχρι τέλους να χαρακτηρίζει «βιώσιμο».

«Σε κάθε περίπτωση, ο πόνος της Ν.Δ. για «τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2500cc», είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα» σχολιάζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News